Mondd meg Cukrom

Published on december 26th, 2015 | by adminisztrator

0

Ünnepi receptek

Nálunk a bajnokaim konyhájában már két hete fahéj, méz, gyömbérillat van, és szabad, mert mindent lehet enni, ami megfelelő alapanyagokból van. 3recept neked, hogy plusz kilók nélkül várhasd az újévet!

Fehérjeporos hamis mézes –Kamarás Krisztától

kep (14)

Mert nincs advent mézeskalács nélkül-nálunk legalábbis biztosan nincs.
1 bögre mandula
1 bögra datolya
Fél bögre fehérjepor (én most vaníliásat használtam)
2 tojás
Kb fél csomag Mézeskalács fűszerkeverék (ízlés szerint más fűszer is mehet bele)

A mandulát és a datolyát aprító gépbe felaprítottam, a masszát összekevertem a többi hozzávalóval. Kiskanállal sütőpapírral bélel tepsibe “szaggattam” és kb 175 fokon 10 percig (enyhe barnulásig) sütöttem. Ebből a mennyiségből pont egy nagytepsinyi adag lett.

A végeredmény isteni lett, fémdobozban több nap után is puha, omlós még, de azért csak óvatosan a mennyiségek

Újévre-sertéskaraj salátával- Telegdi Tímeától

kep (13)

Mert újévkor a mamám szerint disznót kell enni, mivel az előre túr az orrával, és tilos a csirke, ami hátrafelé kapar.

Saláta: kevert saláta, koktélparadicsom, lilahagyma, kígyóuborka, pritminpaprika, feta sajt, olivaolaj,   salátafűszer, balzsamecet

Hús: sertés karaj vékonyra klopfolva (friss házi vágásból), Zero6 liszt, fokhagymagranulátum, piros paprika mixben megforgatva, kevés kókuszolajon megpirítva, hogy egy kis kérget kapjon. Hússzeletek sütőedényben, gomba, sonka, fehér cheddar, hússzafttal meglocsolva, 180 fokon sajt pirulásáig sütni, a végén ráütni a tojásokat.

Karfiol pizza- Perina Tímeától

kep (12)

Mert két ünnep közt jól jön, ha visszaveszed a szénhidrátot kicsit, és rendezed a súlyodat.

1 közepes méretű karfiol
3 db tojás
só, bors
oregánó, bazsalikom

A karfiolt kis rózsákra szedem és felteszem sós vízben főni.
Ha megpuholt, szűrőbe rakjuk, kinyomkodjuk a karfiolból a felesleges vizet, ha kihűlt hozzáadjuk a tojást, és a fűszereket. Összekeverem és sütőpapírra borítom a “tésztát”. 180 fokra előmelegített sütőbe elősütöm (kb. 10 perc)
Ha picit megbarnult a teteje, kivesszük, megkenjük fokhagymás tejföllel, vagy pizza szósszal (ki mit szeret)Rápakoljuk a többi feltétet, gomba, sonka, paradicsom, paprika, hagyma stb. és a tetejét megszórom sajttal.
Visszatesszük a sütőbe, hogy szép piros legyen a sajt a tetején.

Jó étvágyat az egészséghez!

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Dr. Csábi Bettina

BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM

Kulcsszavak: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Back to Top ↑
  • Facebook Cukrom.hu

  • Cukrom Instagram