Kategóriák
Herbária Partnerek hírei

Zöld kávé étrend-kiegészítő tabletta

zoldkave_tabl
 

Zöld kávé étrend-kiegészítő tabletta

Ismertető:

A zöld kávé nem pörkölt kávészemekből áll. A fekete kávé pörkölése során alakulnak ki azok az íz és aroma anyagok, amelyek a kávé ital aromáját ízét adják. A pörkölés során egyes anyagok átalakulnak, mások lebomlanak. A zöld kávéban ez az átalakulás nem történik meg, így a természetes anyagokat magasabb koncentrációban tartalmazzák. A zöld kávé legfontosabb hatóanyaga a klorogénsav, amely a polifenolok csoportjába tartozik.

A kávébabot 240-250 Celsius-fokon pörkölik, ezen a hőmérsékleten a klorogénsav jelentős része lebomlik, így ez az anyag csak a zöldkávéban található meg. A klorogénsav régóta ismert. Megtalálható más zöldségben, gyümölcsben is, azonban a zöld kávéban, magasabb koncentrációban fordul elő. Erős antioxidáns, amely több szervezetünkben lejátszódó folyamatra pozitívan hat.

Az újabb kutatások alapján csökkenti a vércukorszintet, ennek következtében a glukóz felhasználást. A klorogénsav csökkenti a vérnyomást, antioxidáns tulajdonságai miatt pozitívan hat a gyulladásos folyamatokra is.

Az előbb felsorolt hatások miatt a zöld kávé jó hatással van a testsúlycsökkentő diétában. A zöld kávé jótékony hatását már több kutatás is bebizonyította. A kutatások során a tesztelt személyek zöld kávé extraktumot kaptak (200mg/nap), majd vizsgálták az extraktum hatását. A zöld kávé extraktumot kapó személyek 12 hét alatt 4,97kg-ot fogytak (Dellalibera 2007). A kutatások alapján a zöld kávé kivonat sikeresen kiegészítheti a testsúlycsökkentő diétát.

A termék alkalmazása:

Napi ajánlott mennyiség: 2 tabletta étkezés előtt. Fogyasztását követően a flakon visszazárása ajánlott.

Tápérték adatok

Hatóanyagok a napi adagban (2 db tabletta):

Zöld kávé kivonat 400 mg
ebből klorogénsav 200 mg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük