Kategóriák
Mondd meg Cukrom

Biztos recept ahhoz, hogyan lábalj ki a betegség okozta belenyugvásból

„Veszek egy számmal nagyobb nadrágot, vagy hosszabb szoknyában járok, az karcsúsít. Ez a süti nem számít, a páromnak így is tetszem, egyébként is van már 3 gyerekem. Bekapom ezt a fagyit, mindegy, mit szól az orvosom”-sokan vannak így vele. Emese is így volt ezzel, és neki tényleg volt oka, hogy ne figyeljen oda magára annyira. „Most jönnek azok a standard mondatok, amivel te is hülyíted magad nap, mint nap. Beteg voltam (daganat, műtétek), van egy szívbetegségem. ami állandó magas pulzussal jár…meg jajj, most is van annyi problémám…A francokat!!!! Ellustultam!! Azt gondoltam, hogy jó ez így..No meg a sok munka, 6 gyerek minden nyűgje-baja…az állandó rohanás, a csupa “halaszthatatlan” feladat. Ne kérdezd meg miért kellett erre eddig várnom?…Hogy sokkoljon a saját látványom??!!”

Figyelem Emesét…bejelentkezett a BAJNOKOK EDZÉSÉRE. Talán azon gondolkodsz, mi keresnivalója a köztudottan brutál kemény edzésen? Vagy neked mi lenne? Lehet, hogy úgy érzed, semmi keresnivalód sincs ott, de van egy érthetetlen kis momentum, ami az áttörés. Minden okkal történik, Emesénél ez volt, amit elmesél itt mindjárt neked.

pic (384)

„Elmondom, mim volt az igazi áttörés. Mi a férjemmel együtt dolgozunk, alias nonstop 24 órát együtt töltünk. Imádjuk a munkánkat, egymást…tehát minden o.k. Másfél hónapja volt egy versenye a kisebbik lányának a szigeten, ahova nélkülem ment le. Nem is hívott… Kiakadtam! Aztán amikor leülepedett bennem a saját hülyeségem, akkor jutottam el odáig, hogy elővettem “azt a bizonyos” tükröt. Nem…nem a falon lógót! Hanem azt a belsőt, azt a szembesítőset- de ott volt a válasz. Az én válaszom, magamnak. Szedjem már össze magam, legyek olyan, hogy büszke lehessen rám.. és ne akarjon soha többé otthon hagyni.
Nos, EZ AZ ÉN MOTIVÁCIÓM!!!!
Biztosan Te is – aki ezeket a sorokat olvasod – megtalálod a magad kis “foltját”, ..a saját tükrödben, ha alaposabban belenézel. S ha ide eljutsz, az első akadályt már le is győzted. Hiszen a legnehezebb csata mindig az, amit önmagunk ellen vívunk!!!!”

A kérdés, hogy Te ki mered nyitni a szemed, vagy továbbra is csukott szemmel, tapogatózva botladozol? Vedd észre, mindig Te vagy a kulcs! Tudod, mi a biztos recept a fogyáshoz? Egyetlen dolog: ne csapd be magadat! Tucatnyi indokkal támaszthatod alá a miért nem tudom megcsinálnikat, én például 3 kg-mal több vagyok, mint a versenysúlyom volt. Ez nevetségesnek tűnhet, de én kudarcnak éltem meg, mert 2 nap alatt le tudnám adni. Amíg szakvizsgáztam, az volt az indokom, hogy fenn tudjak maradni, ettem egész hajnalban. Aztán az elmaradt dolgaimat rendeztem. Aztán…és rájöttem, nincs indok, csak lusta vagyok. Egyik “indok” sem igazi, csak megkerüli az igazságot, ami röviden csak annyi, hogy: ne csapd be magadat! Vonulj el, gondolkodj, csukd be a szemed, és szembesülj!

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Dr. Csábi Bettina
BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük