Kategóriák
Hírek

Terhesség előtti alkoholfogyasztás

Az alkoholfogyasztás a fogamzás pillanatában jelentősen növelheti az elhízás, és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét a kisgyermeknél.
Még mielőtt a pete beágyazódik, még mielőtt bármely szerv elkezd kialakulni az alkoholfogyasztás, valahogy változásokat okoz az embriónál- álltja Dr. Karen Moritz-
Bármi, ami szerepet játszik a magzati fejlődés során okozhat hosszú távon elváltozást, ami azt jelenti, hogy az utódok már születésük pillanatában magasabb rizikófaktorral rendelkeznek, egyes betegségekkel szemben, amik könnyen meglehet, hogy jóval később fognak előjönni.
pregnant
A tanulmány feltételezést ad egy új rizikófaktorra a 2-es típusú cukorbetegség kapcsán. A hiedelem azt tartja, hogy a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában, csak az egészségtelen táplálkozás és a mozgáshiány kombinációja játszik szerepet, de a kutatásból kiderül, hogy e betegség kialakulásának okai igen összetettek lehetnek.
Ezen két általános kiváltó ok mellett a tanulmányból jól látszik, hogy a fogantatás körüli időszakban, az alkoholfogyasztás hasonló rizikófaktor lehet, mint az egészségtelen étkezés. A tanulmány morális kérdésekbe ütközik, hiszen célja nem az, hogy bebizonyítsa, hogy a nők felelőtlenek, hiszen a nők többsége nem fogyaszt alkoholt a terhesség alatt, de ez egy olyan probléma, amely már azelőtt kialakulhat, mielőtt rádöbbennének, arra hogy várandósak.
„A jövőbeli kutatások megelőzési lehetőségekre fognak fókuszálni. Egyik lehetőség, hogy étrend kiegészítőt adunk az édesanyáknak akár a terhesség későbbi szakaszán, hogy lássuk, hogy az alkoholfogyasztás okozta magzati elváltozások visszafordíthatóak-e, illetve hogy lecsökkenthetőek-e a későbbi betegségek kialakulásának a lehetősége a magzatoknál.
forrás: http://www.diabetes.co.uk/news/2015/aug/alcohol-consumption-at-time-of-conception-could-increase-babys-risk-of-type-2-diabetes-94061912.html

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük