Kategóriák
Hírek

Nagyon durva: Férfi megbukik az apasági vizsgálaton, mert kiderül, hogy gyermekének biológiai apja valójában az ő meg nem született ikertestvére

Készülj fel a teljes ámulatra. Ez egy lenyűgöző tanulmány egy emberről aki, megbukott az apasági teszten, mert a genomjának egy része valójában a meg nem született ikertestvéréhez tartozik. A genom egy szervezet teljes örökítő információját jelenti, amely a DNS-ben van kódolva, beleértve a géneket és a nem kódoló szekvenciákat is. Ez azt jelenti, hogy a gyermek biológiailag a szóban forgó meg nem született testvéré.
Igaza van kedves olvasó ez teljesen őrülten hangzik, de még mielőtt tovább görget, olvassa végig, mert ez nem egy bulvár cikk.
ikrek_36814255_n
A történet azzal kezdődött, hogy egy amerikai párnak gondjai akadtak második gyermekük fogantatásával. Elhatározták, hogy felkeresnek egy szakembert, egész pontosan egy klinikát, ahol végül méhen belüli megtermékenyítést hajtottak végre. Ez magában foglalja, a spermák tisztítását és koncentrációját, még azelőtt, hogy közvetlen az anyaméhbe fecskendeznék őket, a peteérés időszakában így is növelve a megtermékenyítés esélyét.
A megtermékenyítés sikeres volt és 9 hónappal később a párnak megszületett a második gyermeke. Azonban ezután a dolgok egy fura fordulatot vettek. A rutin tesztek során kiderült, hogy a gyermek vércsoportja nem egyezik egyik szülőjével se.
Mind a két szülő vércsoportja A, míg a kisfiúé AB. A történelem során volt már egy két ritka eset, amikor ez előfordult, azonban a szülők első gondolata az volt, hogy a klinika hibázott és rossz spermát használtak a megtermékenyítéshez. Hogy biztosra menjenek elvégeztek, több apasági tesztet is azonban mindegyik teszt eredménye ugyan az volt: a gyermek nem az apáé. Ekkor az egyetlen logikus magyarázatnak az tűnt, hogy a klinika hibázott, ám a klinika abban az időben az övéken kívül csak egyetlen egy mesterséges megtermékenyítést végzett az pedig egy fekete bőrű pár volt, viszont a gyermek és a két szülő is fehér bőrű volt, így ezt a lehetőséget is el kellet vetniük.

Newborn twins sleeping
Newborn twins sleeping

Ekkor a pár ügyvédje azt tanácsolta, hogy végezzenek el egy másik, komolyabb mélyebbre ható tesztet. Ez a bizonyos genetikai teszt részletesebben vizsgálja a családi kapcsolatokat. Rendkívül meglepő eredmény jött vissza mely szerint az apa igazából a kisfiú nagybátyja azaz, a biológiai apa a férfi testvére
Ekkor az ügyvédi csapat eldöntötte, hogy kicsit mélyebbre ás azzal az ötlettel, hogy a férfi egy emberi kiméra lehet. (Kiméra: egy emberi lény eltérő genomokkal) Ez a jelenség valójában nem annyira szokatlan, hogy többszörös megtermékenyítés megy végbe az anyaméhbe, még akkor is ha végezetül csak egy gyermek születik. Ami ritkán, ugyan de megeshet, hogy két egymástól független korai embrió egyesül, majd egyként fejlődnek tovább, mint bármely rendes egyén.
Ahhoz, hogy ezt az elképzelést teszteli, tudják, mintát vettek az apa mindkét arcából (amiket az eredeti apasági teszteken is használtak) illetve a spermájából is. Az arcból vett minták ugyan azt az eredményt hozták, mint korábban, azonban a spermák egy másik történetet meséltek el.
Az eredmények az emberei kiméra ötletet támasztják alá miszerint, a férfi genomja két részből áll. Egy nagyobb genom (ami durván 90%-át teszi ki a sperma sejteknek) illetve egy kisebb genom, ami körülbelül 10%-át. A nagyobb genom megegyezett a férfi arcából vett mintákkal, azonban a kisebb 10%-ák a gyermek DNS-ével volt azonos.
Ebből következik tehát, hogy a férfi egyben a gyermek apja és nagybátyja is, ami, ahogy az ügyvéd fogalmaz, ördögien nagyszerű.
Az eset tanulmányt angol nyelven IDE kattintva tekinthetik meg:
Forrás: Iflscience.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük