Kategóriák
Hírek

Napi egy teáskanál Aloe vera visszafordítja a bőr öregedését

Számos kutatás azt támasztja alá, hogy a természetellenesen felgyorsult öregedési folyamatok a vegyi anyagokkal telített modern életnek és/vagy a természetes környezeti hatásoknak (például nagymértékű UV sugárzás) köszönhetőek, viszont lelassíthatóak. Valójában legalább 150 természetes vegyületről állapították már meg, hogy öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik.

aloe
Ezek közül az egyik legjobb hatásokkal rendelkező anyag az Aloe vera, amely kívülről és belülről is lassítja a bőröregedési folyamatot.
A Dermatológia Évkönyve magazinban 2009-ben megjelent tanulmány szerint azok a 45 év fölötti egészséges nők, akik szájon át bevett Aloe vera gél étrend-kiegészítőt kaptak 90 napig (kétféle adagban: alacsony – 1.200 mg/d és magas – 3.600 mg/d), jelentős változásokat tapasztaltak. A kutatók megvizsgálták az öregedő bőr biokémiai változásait és kinézetét a gél szedése előtt és után, és arra az eredményre jutottak, hogy az Aloe gél szedése után az arcon található ráncok jelentős javulást mutattak (p<0.05) mindkét csoportnál, az arcbőr rugalmassága pedig javult a kisebb adagot szedő csoport esetében.
Fontos megjegyezni, hogy a napi 3.600 mg Aloe vera egyáltalán nem számít nagy adagnak, mivel ez kicsit kevesebb, mint egy teáskanál. 1.200 mg egy teáskanál egynegyedét teszi ki, szóval valójában, a tanulmány szerint, a kisebb adag jobb hatással van az arcbőr rugalmasságára, mint a nagyobb adag.
Forrás: drtihanyi.com
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük