Kategóriák
Hírek

Új fejlesztések a cukorbetegek mindennapjainak megkönnyítéséért

A gyógyszergyártók és a technológiai nagyvállalatok innovációi nagy előrelépést jelenthetnek a diabétesz karbantartásában és az esetleges szövődmények megelőzésében.

 kep (46)

Új, hosszú hatású inzulinkészítmény a piacon

A cukorbetegség a vércukor megfelelő szintjének beállításával tartható karban. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően egyre hatékonyabban történik mindez: a korszerű szájon át adható gyógyszerek, inzulinok és adagolási módszerek nagyban javítják a betegek életminőségét és életkilátásait.
Egy új, az Egyesült Államokban már bevezetett, és hamarosan Európában is elérhető inzulinkészítmény ismét nagy előrelépést jelenthet az inzulinkezelésre szoruló paciensek terápiájában, mert elegendő naponta egyszer alkalmazni. Az új generációs, hosszú hatású inzulin jóval koncentráltabb hatóanyag-tartalommal rendelkezik, így elegendő csupán egyharmadnyi mennyiséget befecskendezni ugyanakkora nemzetközi egységnyi inzulin beviteléhez.
A szóban forgó fejlesztés további előnye, hogy úgy képes hatékonyan szabályozni a vércukorszintet, hogy ez a 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz mellitusz) eseteiben lényegesen mérsékli a hipoglikémia, vagyis a kórosan alacsony vércukorszint kialakulásának kockázatát.Technikai fejlesztések az életminőség javításáért

Az emberi testen hordozható technológia ma már nem tudományos fantasztikum: az apró, bőrre rögzíthető számítógépek egyik legígéretesebb felhasználási területe pedig a krónikus betegségek hatékonyabb menedzselése.
kep (47)
Ma már használatosak olyan korszerű inzulinpumpák, amelyek előzetes beállításaiknak megfelelően, folyamatosan gondoskodnak a szükséges inzulinmennyiség adagolásáról. Léteznek továbbá a vércukorszint állandó monitorozására szolgáló, hordozható eszközök is. A gyógyszeripari és a technológiai innovációban érintett rangos vállalatok összefogásában pedig ma már zajlik egy olyan újabb generációs, intelligens eszköz fejlesztése is, amely a diabétesz karbantartásának már bevált eredményeit integrálja: folyamatosan nyomon követi és elemzi a páciens releváns egészségügyi mutatóit, és ezek alapján keres valós idejű megoldást.
A bőrön viselhető, apró, és a tervek szerint széles kör számára hozzáférhető eszköz okostelefonra küldi majd a vércukorszintről nyert adatokat, amelyek nyomán a készülék automatikusan be tudja állítani a megfelelő inzulinmennyiséget. A fejlesztés cukorbetegek millióinak mindennapjait könnyítheti meg, ráadásul, mivel az adatokat a kezelőorvos számára is automatikusan hozzáférhetővé tudja tenni, nagy segítség lehet a komplikációk – mint a stroke vagy a szívroham – megelőzésében is.

Forrás: www.hazipatika.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük