Kategóriák
Hírek

Egyesített erők a diabétesz ellen

A két nagy múltú vállalat úgy döntött, hogy közös diabétesz portfóliót hoz létre, amely négy, közép- és végső fejlesztési stádiumban lévő hatóanyagot foglal magában. Céljuk, hogy együttes erővel olyan modern antidiabetikus terápiákat fejlesszenek ki, amelyek megoldást jelenthetnek a globálisan egyre nagyobb problémát jelentő cukorbetegségre.

Viele H‰nde bilden eine Kette

Egyesítve a Lilly 85 éves szakmai tapasztalatát a cukorbetegség gyógyításában a Boehringer Ingelheim innovatív megoldásaival, sikerült létrehozni az egyik legteljesebb és legígéretesebb diabétesz portfoliót, amely több terápiás alternatívát is kínál a betegek és orvosaik számára. A stratégiai együttműködés a két kutatásorientált vállalat két-két hatóanyagát érinti, valamint egy ötödik hatóanyag is szerepel opcionálisan a megállapodásban, amelynek fázis II-es vizsgálatait egyelőre a Lilly végzi. A megállapodás értelmében ezen molekulák fejlesztése és kereskedelmi forgalomba hozatala mostantól közösen történik.

”Nagyon örülünk, hiszen a Boehringer Ingelheimmel folytatott korábbi együttműködésünk is sikeres volt” – mondta John C. Lechleiter, Ph.D., a Lilly elnök-vezérigazgatója. ”A közös munka eredményeként a gyógyszeripar egyik legátfogóbb diabétesz kutatás-fejlesztési programját hozzuk létre. Ez az együttműködés lehetővé teszi a Lilly számára, hogy kiszélesítsük a cukorbetegségben szenvedők számára rendelkezésre álló gyógyszer-kínálatunkat, és erősítsük pozícióinkat a cukorbetegek ellátásában.”

”A Boehringer Ingelheim és a Lilly stratégiai szövetsége a cukorbetegség terápiájában meghatározó, ezáltal a Boehringer Ingelheim új terápiás területre lép be olyan innovatív hatóanyagokkal, amelyek eddig nem tartoztak a vállalat által kutatott és fejlesztett területbe. Ez az együttműködés előnyös mindkét fél számára, mivel a Lilly a cukorbetegség kezelésében szerzett tapasztalatát és fejlesztéseit egyesíti a Boehringer Ingelheim legmodernebb, késői fázisvizsgálatok stádiumában levő hatóanyagaival ” – fűzte hozzá Prof. Andreas Barner, a Boehringer Ingelheim igazgatótanácsának elnöke.

A cukorbetegség visszaszorítása nagy kihívást jelent az orvostudomány számára, amely mintegy 285 millió embert érint világszerte, ebből több mint félmilliót hazánkban. Hozzávetőlegesen a betegek 90 százalékának 2-es típusú cukorbetegsége van, és a jelenleg alkalmazott gyógyszeres kezelési módok mellett a betegek egy része nem éri el a kívánatos anyagcsere-helyzetet, ezért az újabb kezelési lehetőségek kifejlesztésének különösen nagy jelentősége van.

Forrás: betegszoba.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük