Kategóriák
Hírek

Budai tanösvényt építettek kifejezetten szív- és cukorbetegeknek

A budai Hárs-hegyen kedden adták át a szívvel jelzett tanösvényeket, amelyek a Szent Ferenc Kórháztól indulnak. Az 5,1, és 2,7 kilométer hosszú sétaösvényeken pulzusmérő pontokat jelöltek ki, teleszkópos botot és pulzusmérőt pedig kölcsönözhetnek a látogatók.

Szív- és érrendszeri betegek, valamint cukorbetegek rehabilitációját, rekreációját segítő tanösvényt avattak a budapesti Szent Ferenc Kórház által indított Út az egészséghez program keretében kedden a fővárosban, a Hárs-hegyen.

hárs-hegy

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ez alkalomból azt hangsúlyozta, hogy a tanösvény kialakítása példaértékű társadalmi összefogás, a kórház, az intézményt működtető egyház, az erdészet, az állam és a civil világ együttműködésének eredménye.

A szív jelzéssel ellátott, a kórház szomszédságából induló túraútvonalak 5,1, és 2,7 kilométer hosszúak. Az erdei utak mentén pulzusmérőpontokat jelöltek ki, továbbá igény szerint teleszkópos túrabotot, pulzusmérő karórát és szívritmusmérőt bocsátanak a látogatók rendelkezésére.

forrás: hvg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük