Kategóriák
Életmód Mondd meg Cukrom

A cukorbetegség lelki okairól

A világ népességének mintegy 4%-a cukorbetegségben szenved. A be­tegségre való hajlam örökölhető, kialakulásában nagy szerepet játszik az elhízás, de kiválthatja vírusfer­tőzés is, mert a vírusok megtámadhatják az inzulintermelő sejteket.
Jó, ha tudjuk: a legtöbb kialakult betegségnek lelki háttere van, ezek feltárásával, megértésével lehetőséget kapunk arra, hogy a gyógyulás útjára lépjünk.
banat
Pszichológiai vizsgálatok szerint, ha túlságosan kontrolláljuk és elnyomjuk az érzéseinket, akkor cukorbetegség alakulhat ki.

  • A fiatalkori diabetes arról tanúskodik, hogy még mindig nem tanultad meg önmagadat szeretetteljesen elfogadni, kezdettől fog­va más akartál lenni.
  • Az időskori diabetes pedig világosan jelzi: Végigrohantad az életet, s csak jóval később döbbentél rá, hogy nem az az ember vagy, akinek tartottad magad. Az élet még idejében szembesít azzal, amit hiányolsz. Valamin most változtatnod kell.
  • Amit tenned kell:
    Meg kellene kérdezned magadtól, hogyan viszonyulsz saját sze­mélyiséged értékéhez, mennyire tartod magad szeretetre méltónak. S szintén meg kellene vizsgálnod a szeretetre való képességedet is.

A betegségben megtestesülő felhívás mé­lyén mindig az önmagunk iránti szeretet áll, annak felismerése, hogy igenis szeretetre méltóak, sőt egyedülállóak vagyunk. Minden ember egyedi lény, sajátos feladattal és rendeltetéssel. Csak aki tulajdon lényét „magára öltötte”, lesz képes szeretetet és örömöt befogadni, s ahelyett, hogy szüntelenül bizonyítania kellene önma­ga előtt, megengedheti magának „azt a luxust”, hogy élvezze az életet.
Némethné Varga Márta
Természetgyógyász
www.segitsmagadon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük