Kategóriák
Életmód

Mi történik egy óra alatt egy doboz kóla elfogyasztása után a szervezetben

Az első 10 percben
10 teáskanálnyi cukor, hirtelen megcsapja a szervezeted (100%-ka napi javasolt bevitelnek) Azért nem hányod el magad rögtön, ettől a tömérdek édességtől, mert a foszforsav csillapítja az ízt, ezzel segítve, hogy bennünk maradjon.
20 perc után
A vércukorszint megugrik ezzel egy inzulin, kitörést eredményez. A máj válaszként minden lehetséges cukrot, amit tud, zsírrá alakít (ez ebben a szent pillanatban is zajlik)
40 perc után
A koffeinfelvétel megtörtént, a pupillák kitágulnak a vérnyomás megnő, erre válaszolva a máj még több cukrot juttat a véráramba.  Az adenozin receptorok az agyban már blokkolva vannak ezzel meggátolva az álmosságot.
297600-coca-cola
 
 
45 perc után
A szervezetben megnő a dopamin termelés stimulálva az agy élvezetért felelős részét. Mellesleg fizikailag ugyan ez történik heroin fogyasztásnál is.
60.  perc
A foszforsav megköti a kalciumot, magnéziumot, és a cinket az alsó bélben, gondoskodva az anyagcsere gyorsításáról.  Ezt ötvözve a nagy dózisú cukorral, és mesterséges édesítő szerekkel , úgyszintén emeli a kalcium vizeletként való távozását.
60 perc alatt
A koffein vízhajtó hatása elkezd működni. Rád jön a vizelési inger. Ez biztosítja, hogy a megkötött kalcium, magnézium és cink, ami eredetileg a csontjaid felé haladt távozzon vizeletként a szervezetedből.
60 perc után
Ahogy ez a cukor roham kezd lecsillapodni, elkezdődik egy cukor összeomlás. Lehet, hogy ingerlékenyé válsz és/vagy belassulsz. Most már biztosan kipisilted az összes vizet ami a kólában volt, de még előtte megtöltötted értékes tápanyagokkal, amiket a szervezet fel tudott volna használni olyan dolgokra mint például: hidratált volna, vagy erős csontozatot és fogazatot épített volna.
Forrás http://www.medicalnewstoday.com/categories/diabetes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük