Kategóriák
Életmód

Halakat nézni egészséges!

Halakat és más tengeri élőlényeket figyelni, ahogyan a természetes közegükben élnek, úszkálnak, lubickolnak, egy felemelő és nyugtató dolog, és egy nem régiben publikált kutatás szerint még az egészségünket is pozitívan befolyásolja.

A Plymouth és az Exeter egyetem kutatói, társulva a végeztek egy kutatást melynek célja, hogy megvizsgálják az emberek pszichés és mentális egészséggének a változását miután hosszasabb ideig nézték az akváriumban úszkáló halakat, cápákat.halak 2

A kutatók megfigyelték, hogy a halak nézegetése után a résztvevők, pulzusa és vérnyomása lecsökkent. Ezen kívül még az is kiderült, hogy a résztvevők vidámabbak, jobb kedvűek és nyugodtabbak voltak, ha több hal úszkált el előttük, tehát nem csak maga a víz de az élőlények látványa is nagy mértékben hozzá járulhat egészségünk megőrzéséhez.

A kutatók úgy vélik, hogy ez lehet az első ilyen fajta kutatás és a továbbiakban érdemes ezekre a vizekre vissza-vissza evezni, illetve szerintük, a mai felgyorsult stresszes életünket nagyban segíthetné, ha a nagyvárosokban ingyen nézhető akváriumokat állítanának fel így enyhítve a hétköznapi emberek gondjait.

Forrás: http://www.iflscience.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük