Kategóriák
Indiai Receptek

Teriyaki csirkemell

Ez az étel grillen és serpenyőben is elkészíthető. Gyors, egyszerű, csak a hozzávalókat érdemes időben beszerezni valamelyik hipermarketben. Salátával üdítő színfolt lehet nyaralásunkban.

kep (728)

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 100 ml teriyaki szósz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olaj
  • 6 felezett csirkemell
  • jégsaláta

A szószókat keverjük össze a mézzel és az olajjal. Forgassuk meg benne a csirkemelleket. Egy felforrósított tapadásmentes edényben süssük 10-10 percig mindkét oldalát. Salátaágyra téve tálalhatjuk. A serpenyőben maradt zsiradékkal szafttal meglocsolhatjuk.

Tipp! Ha van módunk grillezni, akkor a húst vágjuk kockákra és úgy forgassuk meg a pácban. Húzzuk fel a nyársra, és forgatva süssük meg. Ha sütőnk van, akkor abban is megsüthetjük.

Jó tudni! A sovány hús és saláta kombinációja minden diétázónak vagy cukorbetegnek ideális. Sőt ezt a család minden tagja szeretni szokta.

Tápérték (100 g)

  Csirkemell Szójaszósz Olíva olaj Méz Jégsaláta
Energia 114 kcal 179 kcal 902 kcal 307 kcal 10 kcal
Fehérje 21,2 g 3,8 g 0 g 0,3 g 0,6 g
Zsír 2,6 g 0,1 g 100 g 0 g 0,1 g
Szénhidrát 0 g 41 g 0 g 82,4 g 2,1 g

Forrás: egeszsegtukor.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük