Ez az étel grillen és serpenyőben is elkészíthető. Gyors, egyszerű, csak a hozzávalókat érdemes időben beszerezni valamelyik hipermarketben. Salátával üdítő színfolt lehet nyaralásunkban.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 100 ml teriyaki szósz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál méz
- 1 evőkanál olaj
- 6 felezett csirkemell
- jégsaláta
A szószókat keverjük össze a mézzel és az olajjal. Forgassuk meg benne a csirkemelleket. Egy felforrósított tapadásmentes edényben süssük 10-10 percig mindkét oldalát. Salátaágyra téve tálalhatjuk. A serpenyőben maradt zsiradékkal szafttal meglocsolhatjuk.
Tipp! Ha van módunk grillezni, akkor a húst vágjuk kockákra és úgy forgassuk meg a pácban. Húzzuk fel a nyársra, és forgatva süssük meg. Ha sütőnk van, akkor abban is megsüthetjük.
Jó tudni! A sovány hús és saláta kombinációja minden diétázónak vagy cukorbetegnek ideális. Sőt ezt a család minden tagja szeretni szokta.
Tápérték (100 g)
Csirkemell | Szójaszósz | Olíva olaj | Méz | Jégsaláta | |
Energia | 114 kcal | 179 kcal | 902 kcal | 307 kcal | 10 kcal |
Fehérje | 21,2 g | 3,8 g | 0 g | 0,3 g | 0,6 g |
Zsír | 2,6 g | 0,1 g | 100 g | 0 g | 0,1 g |
Szénhidrát | 0 g | 41 g | 0 g | 82,4 g | 2,1 g |
Forrás: egeszsegtukor.hu