Kategóriák
Hírek

Ahol több a gyorsétterem, ott több a cukorbeteg is.

Egy ausztrál tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy azokon a helyeken ahol a gyorséttermek, aránya nagyobb, mint a szupermarketeké, vagy a kisebb boltoké, ott bizony nagyobb a 2-es típusú cukorbetegek előfordulási aránya is.

A tanulmányhoz egy körülbelül 1,6 km-es kört vizsgáltak (ez nagyjából 15-20 perc séta). A körben figyelembe vették a kisboltok, szupermarketek, gyorséttermek, és alkohol diszkontok számát. Az eredmények bebizonyították, hogy ahol 3:1 az arány a gyorséttermek javára ott sokkal nagyobb számban fordulnak elő 2-es típusú cukorbetegek.

Dr. Astell-Burt University of Western Sydney vezető kutatója a következőt nyilatkozta: A probléma megoldása, nem ott kezdődik, hogy egyfolytában azt mondogatjuk az embereknek, hogy egyenek egészségesen, hiszen sokan megtennék, de sajnos ezt anyagi helyzetük nem engedi. Mások pedig egyszerűen csak nem akarnak egy fáradt nap után, még autóba ülni és elkocsikázni a legközelebbi szupermarketbe, amikor 2 percnyi séta alatt belebotlanak 3 különböző gyorsétterembe.

Forrás: diabetes.co.uk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük