Kategóriák
Életmód

A csodálatos magnézium

A magnézium az alkáli fémek családjába tartozik, a periódusos rendszer II/a oszlopának a második tagja. Rendszáma 12. Egy átlagos felnőttben 24g magnézium van, melynek több mint 60%-a a csontokban van, 35%-a a sejtekben található. A vérben mindössze 1-2% lelhető fel.

pic (148)

Szögezzük gyorsan le: magnézium nélkül nincs élet! Az emberi szervezetben több mint 400 enzim van, ami magnézium nélkül nem működik, meghatározó a szerepe a sejt energia képzésében (ATP), a DNS és az RNS szintézisben, nélküle nincs sem fehérje szintézis, sem fehérje bontás. Pedig mi nem is vagyunk növények, nem fotoszintetizálunk. De a lényeg egy! Magnézium nélkül ugyan úgy nem létezhetnénk, ahogy a zöld növények sem!

Pedig mi nem is vagyunk növények, nem fotoszintetizálunk. De a lényeg egy! Magnézium nélkül ugyan úgy nem létezhetnénk, ahogy a zöld növények sem!

Egy pici gond azért van. A magnéziumot hatalmas vízburok veszi körül, mert csupasz magnézium ion nem kószálhat az élő szervezetben, viszont így igen nehezen szívódik fel, de ez már egy másik történet.

Forrás: www.drtihanyi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük