Kategóriák
Herbária

Zöld kávé étrend-kiegészítő tabletta

Ismertető: A zöld kávé nem pörkölt kávészemekből áll. A fekete kávé pörkölése során alakulnak ki azok az íz és aroma anyagok, amelyek a kávé ital aromáját ízét adják. A pörkölés során egyes anyagok átalakulnak, mások lebomlanak. A zöld kávéban ez az átalakulás nem történik meg, így a természetes anyagokat magasabb koncentrációban tartalmazzák. A zöld kávé legfontosabb hatóanyaga a klorogénsav, amely a polifenolok csoportjába tartozik. A kávébabot 240-250 Celsius-fokon pörkölik, ezen a hőmérsékleten a klorogénsav jelentős része lebomlik, így ez az anyag csak a zöldkávéban található meg. A klorogénsav régóta ismert. Megtalálható más zöldségben, gyümölcsben is, azonban a zöld kávéban, magasabb koncentrációban fordul elő. Erős antioxidáns, amely több szervezetünkben lejátszódó folyamatra pozitívan hat. Az újabb kutatások alapján csökkenti a vércukorszintet, ennek következtében a glukóz felhasználást. A klorogénsav csökkenti a vérnyomást, antioxidáns tulajdonságai miatt pozitívan hat a gyulladásos folyamatokra is. Az előbb felsorolt hatások miatt a zöld kávé jó hatással van a testsúlycsökkentő diétában. A zöld kávé jótékony hatását már több kutatás is bebizonyította. A kutatások során a tesztelt személyek zöld kávé extraktumot kaptak (200mg/nap), majd vizsgálták az extraktum hatását. A zöld kávé extraktumot kapó személyek 12 hét alatt 4,97kg-ot fogytak (Dellalibera 2007). A kutatások alapján a zöld kávé kivonat sikeresen kiegészítheti a testsúlycsökkentő diétát.

3d_zold_kave

Felhasználási javaslat: Napi ajánlott mennyiség: 2 tabletta étkezés előtt. Fogyasztását követően a flakon visszazárása ajánlott.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, ezért a kockázatok és mellékhatások tekintetében, olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük