Kategóriák
Hal Receptek

Bébi spenót mandulás halropogóssal recept

Hozzávalók:

  4 személyre:

  • 250 gr bébi spenót
  • 500 gr pangasius filé
  • 150 gr darált mandula
  • 100 gr darált kukoricapehely
  • 25 gr lenmag
  • 25 gr retekcsíra
  • 100 gr koktélparadicsom
  • 100 gr aszaltszilva
  • 2 dl natúr görög joghurt
  • Darált chili, citrombors, kevés só

pic (73)

1 adag étel tartalma: 533 Kcal, 44 gr SzH.

1., A halat nagyobb darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel aprítóba vagy darálóba tesszük és ledaráljuk. Összedolgozzuk a mandulával és ping-pong labda méretű gombócokat formázunk. Nagy kedvencem a lenmag, ezért egy fél csészényit teszek a darált kukorica pehelyhez. Beleforgatom a labdákat, majd nem túl forró olajban kisütőm őket. (bármilyen forma elképzelhető, akár még halrudak is)
2., A spenótot alaposan átmosom forró víz alatt, és a tányéron szépen megágyazok vele. Vékonyan meglocsolom görög joghurttal. Néhány szem aszaltszilvát apróra, a koktél paradicsomokat pedig csak félbevágom. Ezeket a kisült halropogós köré rendezem tálaláskor.

Végül néhány csipet retekcsírával díszítem az ételt.
Ne gondoljuk, hogy csak ezért kell retek csírát venni:
A retekcsíra…
…,mint minden csíra, élő táplálék. Olyan enzimeket ad a szervezetnek, melyekhez csak így, külső segítséggel juthatunk hozzá. Természetes antibiotikumot tartalmaz, tisztítja az ízületeket, a szájüregből és az orrüregből elpusztítja a kórokozókat, segíti az emésztést és kitisztítja a bélrendszert, valamint elhajtja a vesehomokot. Egy doboz ára nagyjából 400 Forint, de naponta csak egy-két csipetnyi az ajánlott mennyiség.
Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük