Hozzávalók:
4 személyre:
- 250 gr bébi spenót
- 500 gr pangasius filé
- 150 gr darált mandula
- 100 gr darált kukoricapehely
- 25 gr lenmag
- 25 gr retekcsíra
- 100 gr koktélparadicsom
- 100 gr aszaltszilva
- 2 dl natúr görög joghurt
- Darált chili, citrombors, kevés só
1 adag étel tartalma: 533 Kcal, 44 gr SzH.
1., A halat nagyobb darabokra vágjuk, majd a fűszerekkel aprítóba vagy darálóba tesszük és ledaráljuk. Összedolgozzuk a mandulával és ping-pong labda méretű gombócokat formázunk. Nagy kedvencem a lenmag, ezért egy fél csészényit teszek a darált kukorica pehelyhez. Beleforgatom a labdákat, majd nem túl forró olajban kisütőm őket. (bármilyen forma elképzelhető, akár még halrudak is)
2., A spenótot alaposan átmosom forró víz alatt, és a tányéron szépen megágyazok vele. Vékonyan meglocsolom görög joghurttal. Néhány szem aszaltszilvát apróra, a koktél paradicsomokat pedig csak félbevágom. Ezeket a kisült halropogós köré rendezem tálaláskor.
2., A spenótot alaposan átmosom forró víz alatt, és a tányéron szépen megágyazok vele. Vékonyan meglocsolom görög joghurttal. Néhány szem aszaltszilvát apróra, a koktél paradicsomokat pedig csak félbevágom. Ezeket a kisült halropogós köré rendezem tálaláskor.
Végül néhány csipet retekcsírával díszítem az ételt.
Ne gondoljuk, hogy csak ezért kell retek csírát venni:
A retekcsíra…
…,mint minden csíra, élő táplálék. Olyan enzimeket ad a szervezetnek, melyekhez csak így, külső segítséggel juthatunk hozzá. Természetes antibiotikumot tartalmaz, tisztítja az ízületeket, a szájüregből és az orrüregből elpusztítja a kórokozókat, segíti az emésztést és kitisztítja a bélrendszert, valamint elhajtja a vesehomokot. Egy doboz ára nagyjából 400 Forint, de naponta csak egy-két csipetnyi az ajánlott mennyiség.
Forrás: www.macosz.hu