Kategóriák
Hírek

ÉVI 63 EZER FORINTOS JUTTATÁS JÁR A CUKORBETEGEKNEK!

Kétféle juttatási mód illeti meg a cukorbeteg embereket, legyenek akármilyen mértékű és besorolású is a betegség! Megmutatom, hogyan juthatsz a pénzedhez!

Évi 63 ezer forintos juttatás visszajár a cukorbetegeknek!
Több tízezres adóvisszatérítés és magasabb bérbesorolás is jár minden cukorbetegnek, a megfelelő szakorvosi igazolás ellenében. Mindehhez néhány egyszerű lépést kell tennünk csupán, megmutatjuk, hogyan juthatsz a pénzedhez!

Bizonyára sokan nem tudják, hogy adó-visszatérítés jár a cukorbetegeknek, akkor is, ha nem inzulinos kezelés alatt áll. Az adó-visszatérítés összege 63.000 Ft. A 2. számú melléklet a 156199.(IV.23.) SZEM rendelethez nevű igazolást mindenkinek a háziorvosától kell kérni.Havi összege 5 250 forint.

money_in_hand

Magasabb bérbesorolás jár mindazoknak, akik szövődményes cukorbetegek és dolgoznak. Ezt a cégük az államtól visszakapja. Ebben az esetben a háziorvostól a 49/2009. (XII. 29 ) EüM rendelet mellékletében meghatározott tartalmú, Az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevételére jogosító igazolást kell kérni.

Ezt senki nem hirdeti, nagyon sokan nem is hallottak róla, azonban mindenképpen érdemes kérni az orvostól, akinek kötelessége az igazolást kiadni.

Tehát mégegyszer részletesen : kétféle juttatási mód illeti meg a cukorbeteg embereket, legyenek akármilyen mértékű és besorolású is a betegség:

1. Évi 63.000 Ft adóvisszatérítés jár érvényes szakorvosi igazolás esetén, mely bármelyik rendszeres vizsgálati alkalomról származhat. Ezután a háziorvostól kérnünk kell a 15/1990. (IV. 23.) SZEM rendelet értelmében kiadható igazolást, a súlyos fogyatékosság minősítéséről és igazolásáról.

2. Emellett, ha szövődményes cukorbeteg vagy, és mellette aktívan dolgozol, akkor ez esetben magasabb bérbesorolás jár. Ezt a cég pedig visszakapja az államtól, tehát neki semmibe sem kerül, így nem kell attól tartanod, hogy elutasítják kérelmedet. Ilyenkor a 49/2009. (XII. 29 ) EüM rendelethez tartozó, adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevételére jogosító igazolást kell kérni

 money

A 335/2009 (XII. 29.) Kormányrendelet melléklete az alábbi 2-es típusú diabéteszes betegségeket nevesíti (a betegség BNO kódja, majd a betegség megnevezése):

E11 Nem inzulin-dependens cukorbetegség;
E110 Nem inzulin-dependens cukorbetegség kómával;
E111 Nem inzulin-dependens cukorbetegség ketoacidózissal;
E112 Nem inzulin-dependens cukorbetegség veseszövődményekkel;
E113 Nem inzulin-dependens cukorbetegség szemszövődményekkel;
E114 Nem inzulin-dependens cukorbetegség idegrendszeri szövődményekkel;
E115 Nem inzulin-dependens cukorbetegség perifériás keringési szövődményekkel;
E116 Nem inzulin-dependens cukorbetegség egyéb megnevezett szövődményekkel;
E117 Nem inzulin-dependens cukorbetegség többszörös szövődménnyel.

A személyi kedvezményt a súlyos fogyatékosságról szóló igazolás alapján lehet igénybe venni. Orvosi igazolás nélkül igényelheti a személyi kedvezményt az, aki rokkantsági járadékban részesül. Az orvosi igazolást nem kell a bevalláshoz csatolni, hanem az adóbevallás saját példányával együtt meg kell őrizni 2018. december 31-ig.

A fent említett juttatási formákat törvény mondja ki, így az érvényes szakorvosi igazolással ezekért folyamodó cukorbeteg emberektől nem tagadhatják meg sem a háziorvosok, sem a cégek.

forrás: palyaztfigyelo.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük