Kategóriák
Hírek

DiaEuro 2014 egy csapatban játszunk…

Megkezdte az EB-felkészülést a címvédő magyar cukorbeteg válogatott.

Összeállt a Hevesi Tamás irányította magyar cukorbeteg futsal-válogatott, és megkezdték a felkészülést a 2014. szeptember 1-5. között Balatonfüreden rendezendő Európa-bajnokságra. A házigazda és egyben címvédő magyar csapat mellett összesen 15 ország véglegesítette részvételét, köztük a tavalyi ezüst- és bronzérmes Portugália és Horvátország is.

2014. május 23-25. között a szeptemberi Európa-bajnokság helyszínén, Balatonfüreden edzőtáborozott a nemrégiben összeállt magyar cukorbeteg futsal-válogatott első 14 fős kerete. A háromnapos edzéssorozatot követően Hevesi Tamás csapatkapitány pozitívan értékelte a játékosok teljesítményét.
„Természetesen még rengeteg munka áll előttünk, hiszen csak most kezdtük meg a felkészülést, de látva a játékosok hozzáállását, optimista vagyok. Az én célom a tavalyi siker megismétlése, az Európa-bajnoki cím megvédése a hazai közönség előtt, ezért a mostani csapatba is csak a legkiválóbb játékosok kerülhettek be a válogatókról. Néhány poszton személyi csere is történt a tavalyi bajnoki csapathoz képest, így ha továbbra is ilyen elkötelezettséggel folytatjuk a munkát, és minden jól megy, még erősebb csapattal vághatunk majd neki a kontinensbajnokságnak szeptemberben” – mondta el a cukorbetegségben szintén érintett kapitány.
Az intenzív edzőtáborokra és a felkészülési mérkőzésekre szüksége is lesz a magyar válogatottnak, hiszen a szervezők idén négy országgal több, összesen 16 ország részvételét fogadták el.
Az EB-n részt vevő országok:
Belgium, Portugália, Románia, Olaszország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Oroszország, Ukrajna, Bulgária, Ciprus, Horvátország, Kazahsztán, Lengyelország, Üzbegisztán és Magyarország. Továbbá még van rá esély, hogy a brazil futsal-válogatott vendégként vesz részt az Európa-bajnokságon, és bemutatkozó mérkőzést játszik a házigazda magyar csapattal.
A DiaEuro kezdeményezés célja az, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség által érintettek egyre növekvő körére Európában, és hangsúlyozza: a sportban sincs helye a diszkriminációnak. A Magyar Diabetes Társaság szakmai partnerként támogatja a bajnokságot, a Diabetes újság pedig a rendezvény népszerűsítését segíti, de a Magyar Labdarúgó Szövetség is a kezdeményezés mellé állt.
Forrás: weborvos
Forrás: Weborvo
s