Kategóriák
Életmód

EB ezüstérmes a cukorbetegek fociválogatottja

2013 után sorozatban másodszor játszott EB döntőt a magyar válogatott, és kis hí­ján sikerült a cí­m védés Hevesi Tamás csapatának. Drámai fordulatokkal tarkított, hatalmas csatában a magyar cukorbeteg futball válogatott 1-1-es rendes játékidőt követően végül büntető lövésekkel kikapott a román válogatottól, í­gy a második helyen végzett.

kep (236)

A tornát Románia nyerte, a magyar válogatott az ezüstérmet, mí­g a bronzérmet a Portugáliát legyőző horvát válogatott szerezte meg Balatonfüreden, a Cukorbeteg Futsal Európa-bajnokság záró napján.

A dobogós helyezések mellett gazdára talát jó néhány különdí­j is: A torna legjobb játékosa a román Ciprian Palade lett, a legjobb kapusnak a portugál André Freixieiro bizonyult, a közönségdí­jat pedig a magyar csapat egyik legjobb játékosa Purguly Edgár kapta.
A torna szervezői ezen kí­vül egyhangúlag úgy döntöttek, hogy fair play-dí­jjal jutalmazzák Oroszország és Ukrajna válogatottját, akik az ismert körülmények ellenére mindvégig sportszerűen játszottak egymás ellen az ukrán győzelemmel végződő csoportmérkőzésen.

Az ukrán csapat menedzsere a dí­j átvételekor egyetlen gondolatot mondott, ami a teljes közönséget meghatotta: We fight against diabetes, we fight for peace!” (Küzdünk a diabétesz ellen, küzdünk a békéért!”)

A dí­játadó ceremónián részt vett Dr. Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, Nyilasi Tibor egykori labdarúgó, az MLSZ nagykövete, valamint Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója, Pierre Faury, a Sanofi vezérigazgatója, és Prof. Dr. Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, de beszédet mondott az IDF Europe részéről Sandra Brác Rolih igazgatósági tag is.

forrás: weborvos.hu