Kategóriák
Életmód

Hogyan randizz, ha cukorbeteg vagy?

Ezek segítenek abban, hogy úgy érezd, nem vagy hátrányos helyzetben a betegséged miatt.
Mikor mondd el a partnerednek, hogy beteg vagy?
Nagyon sok múlik azon, hogy hogyan gondolkodsz a betegségedről, és azon, hogy milyen gyógyszereket szedsz. Ha például rendszeresen szükséged van az inzulinadagodra, akkor fontos, hogy már a randi elején avasd be a partneredet, hiszen ha nem adod be magadnak a szükséges mennyiségű inzulint, akkor hipoglikémiás állapot alakulhat ki. Ha nem korlát beszélj a cukorbetegségedről a partnerednek!

pic (69)

Számítani fog, hogy beteg vagyok?
Jó lenne azt mondani, hogy egyáltalán nem, viszont több tényezőtől is függ ez. Például tőled,és attól, hogy hogyan fog változni az állapotod, illetve attól, hogy a partnered mennyire ismeri a betegséget. Sokan aggódnak amiatt, hogy vajon mit fog szólni betegségükhöz a partnerük, és rengeteg kérdést tesznek fel maguknak ezzel kapcsolatban. Például: Hogyan mondjam el neki, hogy olyan betegségem van, ami egész életemen keresztül kí­sérni fog? Mindig aggódni fog értem, és az állapotom miatt?Amikor majd meglátja az orvosi eszközeimet, hogyan fog majd reagálni?

Ezek az aggodalmak általában idővel elmúlnak. Jó, ha tudod, hogy minél jobban áll hozzá valaki a saját betegségéhez, annál elfogadóbban fog viselkedni vele a partnere is.

A cukorbetegség és az érzelmek
A vércukorszint ingadozása gyakran az érzelmek váltakozásában is megnyilvánul. A partnered biztosan értékelni fogja, ha figyelmezteted, hogy ha esetleg ingadozna a hangulatod, akkor az csak a betegséged mellékhatása.

Komoly kapcsolat
Talán úgy gondolod, hogy a cukorbetegség nagy hátrány a randizásnál, de fontos, hogy tudd: ha egyszer egy komoly társra találsz, nála ez sem lesz majd probléma.

A cukorbetegség és a szex
A cukorbetegség sajnos a szexuális aktivitást is befolyásolhatja, ezért javasolják, hogy a partnernek tudnia kell a betegségről, legfőképp akkor, ha a betegnél esetlegesen hipoglikémia lép fel.

Mit csináljak, ha a partnerem túlzottan érdeklődik?
Gyakran a cukorbetegnek azon aggódnak, hogy a partnerük túlzottan izgatottá válik a betegség hallatán. Másfelől viszont az nagyon jó jel, ha a partnered kíváncsi a részletekre. Ha úgy érzékeled, hogy ez már számodra túl terhes, és nem akarsz többet beszélni a dologról, akkor beszéld ezt meg vele. Beszéld meg a partnereddel azt is, hogy ő hogyan látja a betegségedet, és te hogyan kezeled azt.

forrás: kamaszpanasz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük