Kategóriák
Receptek

Vércukorcsökkentés fokhagymás turmixszal

Olcsó, természetes és elképesztően hatékony!

A fokhagymát már akkor is gyógyszernek tartották, amikor az orvostudomány még gyerekcipőbe járt. Baktériumölő és értisztító hatása közismert. Rengeteg sorstársam számolt már be arról, hogy ez az olcsó és egyszerű natúr koktél elképesztő hatásfokkal rendelkezik a vércukorcsökkentést illetően. Egyébként magát a receptet meszesedés elleni gyógymódként is számon tartják. Szóval a meszesedés és a vércukorszint visszaszorítására igyunk meg naponta egy kupicányi kivonatot (3-5 cl ) a következő vegyülékből.

Hozzávalók:

– 30 gerezd nagyobb méretű – lehetőleg vegyszermentes fokhagyma

– 5 db egész citrom

Elkészítése:

A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, felaprítjuk.
A citromokat alapos áztatás, mosás után héjával együtt apróra vágjuk, majd az egészet együtt összedaráljuk.

Egy adaghoz 1 liter vizet felmelegítünk, majd amikor gyöngyözve forrdogál, a mixerben aprított, vagy ledarált fokhagyma-citrom elegyet beletesszük, és az első forrásig – buggyanásig – hagyjuk főni.

Ezt követően hagyjuk kihűlni, és tüllruhán, vagy gézlapon át leszűrjük.

Fémszűrővel ne dolgozzunk!  A ruhába tett masszát ki lehet erősen nyomkodni.

A leszűrt levet üvegekbe töltjük, hűvös helyen – hűtőszekrényben – tároljuk.

A napi egy kupicát főétkezés előtt vagy után fogyasszuk el. ( Elegendő egy alkalommal naponta).

Akik ezt a gyógymódot kipróbálták, állítják, hogy már a három heti alkalmazás időtartama alatt is érezhető a hatása, mert az egész testnek fiatalos regenerálódást hoz. A meszesedés, vércukor emelkedés és  annak mellékhatásaként beindult folyamatok következtében  (nyaki felmenő ér részen ) a látás, hallás, ízlelés, szaglás csökkenése tapasztalható. A kúra segítségével ezek a folyamatok megállíthatóak és visszafordíthatóak.

Három hét után tartani kell 8 nap szünetet, de a kúrát még két alkalommal meg kell ismételni. Ez kb. három hónap alatt elvégezhető. Idősebbeknél, ha szükséges – egy kis idő elteltével 1 -1 hónapos intervallumban meghosszabbítható.

Semmi olyan anyagot nem tartalmaz, ami a szervezetre káros lenne !

Ez egy olcsó és ártalommentes kúra! Egy dologra kell csak odafigyelni, hogy a fokhagyma magyar termesztésű, a citrom pedig déli vidékről származó, lehetőleg vegyszermentes gyümölcs legyen.

kep (454)

Tapasztalatok: a fokhagyma szagát nem szeretik az emberek, de ez az elegy nem okoz kellemetlen szagokat, nyugodtan lehet vele munkába, társaságba  járni.

A kúra során a szervezetből kiürülő mészlerakódás miatt enyhülnek a fájdalmak, nyugodtabb az alvás, elmúlnak a lábszárgörcsök és csökken a vércukorszint.

Gyakori tapasztalat, hogy a szívműtétek elmaradnak egy-egy kúra után, mert a szervezetből kiürül a mész, csökken a vérzsírszint. Különlegessége, hogy a ritmikus működéssel összefüggő problémák is orvosolhatók általa, valamint az agy jobb vérellátása következtében az idegi alapon kialakuló feszültségre is jó hatással van. A szaglás és látás is javul. A cukorbetegség kezelésében is csodákra képes.

kep (453)

Mostanában fontos, hogy a fokhagyma-citrom elegye fertőtlenítő hatása révén semlegesíti a szájban, nyelőcsőben, gyomorban megtelepedő kórokozókat. Ne feledjük el, hogy amikor az orvostudomány még gyermekcipőben totyogott, az orvosok a pestises betegek látogatásakor fokhagymagerezdet tartottak a szájukban. Most már tudjuk, hiszen kísérletekkel bizonyították a fokhagyma baktériumölő hatását !

Forrás: macosz.hu