Kategóriák
Életmód

Az ínygyulladás messzemenő következményei

Friss kutatások bizonyítják, hogy az ínygyulladás nem csupán kellemetlen betegség, és nem is csupán a szájüreget érinti, hanem az olyan betegségek kialakulásában is szerepet játszhat, mint a szívbetegségek, a 2. típusú cukorbetegség, az Alzheimer-kór, az infarktus vagy a rák, egyszerűen lerövidíti az életet.
kep (486)
Pedig az ínygyulladás kezelhető betegség, néhány hét alatt visszafordítható, ráadásul megfelelő szájápolással megelőzhető. A tanulást gyermekkorban kell kezdeni, a szülőnek egészen addig segítenie kell a csemetének, amíg az elég alaposan, elég hosszú ideig nem tud egyedül fogat mosni. Jó példát kell mutatnia, neki is naponta legalább kétszer kell fogat mosnia.
Professor Iain Chapple, a University of Birmingham kutatója szerint a krónikus, hosszan tartó ínygyulladás károsítja az immunrendszert, és laboratóriumi vérvizsgálatok bizonyították, hogy így a fehér vérsejtek kevésbé hatékonyak, kevésbé tudják leküzdeni a betegségeket, fertőzéseket. A folyamatos gyulladás miatt könnyebben támadnak a fent említett komoly betegségek is.
Forrás: egeszsegtukor.hu