Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 2 padlizsán
- 1 csomag feta sajt
- 10 dkg krémsajt
- 6-8 bazsalikom levél aprítva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A padlizsánokat hosszában felszeleteljük, picit megpermetezzük olajjal, és sütőben vagy grill lapon mindkét oldalát meggrillezzük. A fetát, krémsajtot bazsalikomot, fokhagymát jól összekeverjük, egy adagot a padlizsán szelet egyik végére teszünk és feltekerjük. A töltelék állagát a krémsajttal tudjuk szabályozni.
Tipp! Természetesen a töltelékbe minden más is tehető, pl. szárított paradicsom, spenót. Elkészíthetjük meleg ételnek is, akkor érdemes csak félig megsütni a padlizsánt, úgy göngyölni, sütőbe tenni és paradicsom vagy besamel mártással leönteni, úgy tovább sütni.
Jó tudni! Gyakorlatilag csak olyan hozzávalókat tartalmaz, amit a cukorbetegek és a diétázók is fogyaszthatnak.
Tápérték (100 g)
Padlizsán | Feta sajt | Krémsajt | |
Energia | 24 kcal | 264 kcal | 342 kcal |
Fehérje | 1 g | 14,2 g | 5,9 g |
Zsír | 0,1 g | 21,3 g | 34,2 g |
Szénhidrát | 5,7 g | 4,1 g | 4,1 g |
Forrás: egeszsegtukor.hu