Kategóriák
Olasz Receptek

Spenótos gnocchi

A gnocchi az olaszok egyik legismertebb tésztája, és ugyanúgy, mint bármelyik más tésztát, ezt is rengeteg variációban el lehet készíteni. Ez egy olyan változat lesz, ahol a spenót a tésztában van benne.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • 15 dkg parmezán
  • 10 dkg liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 közepes burgonya
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 5 dkg margarin

Spenótos gnocchi - Egészségséfünk receptje
A spenót szárát eltávolítjuk, sós vízben megfőzzük, és apróra vágjuk. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Egy tálban összekeverjük a spenótot, a burgonyát, a tojást, a lisztet, a parmezánt, a fokhagymát és a margarint. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Gnocchikat formázunk belőle (kg, ujjnyi vastag hengereket, és azokat daraboljuk fel, vagy kis gombócokat), és forrásban lévő vízben kifőzzük. Akkor jó, ha feljön a víz tetejére.
Tipp! Paradicsom, vagy sajtszósszal illetve tejszínes gombaszósszal is tálalható. A liszt mennyisége függ a minőségétől. Kb. olyan állagúnak kell lennie, mint ha krokett lenne.
Jó tudni! Lisztből minimális kell bele, de aki diétázik vagy cukorbeteg, használja a szénhidrát csökkentett változatot.
Tápérték (100 g)

Burgonya főtt Margarin Liszt Spenót levél Tojás
Energia 86 kcal 440 kcal 370 kcal 23 kcal 143 kcal
Fehérje 1,7 g 0 g 12,3 g 2,8 g 12,6 g
Zsír 0,1 g 48 g 1,3 g 0,3 g 9,5 g
Szénhidrát 20 g 0 g 76,3 g 3,6 g 1,8 g

Forrás: egeszsegtukor.hu
 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük