Hozzávalók 2 személyre:
- 1,5 dl zsíros tej
- 2 dl zsíros natúr joghurt
- 2 bögrényi áfonya vagy eper
- 1 teáskanálnyi méz
Elkészítés ideje:
8 óra 20 perc
Elkészítés:
Első lépésként fertőtleníts ki egy nagyobb dunsztosüveget, amiben majd tárolod a későbbiekben a joghurtodat. Ehhez forró vízzel történő fertőtlenítés a legjobb. Ha ezen túl vagy, a tejet melegítsd körülbelül 80-90 fokosra egy lábasban, majd a negyedével keverd el a joghurtot. Várd meg, míg kihűl, ezután pedig keverd hozzá a többi a tejet is. Ha ez kész, tedd a dunsztosüvegbe, az menjen langyos helyre, akár dunsztba párnák közé és hagyd is ott 6-7 órára. Amikor lassan letelik ez az idő, a gyümölcsöket mézen és fél deci vizen egy serpenyőben futtasd meg öt percre, majd botmixerrel turmixold őket le, úgy, hogy azért maradjanak nagyobb darabok is. Ha egyáltalán nem akarsz bele cukrot, akkor nem kell a méz sem bele. Ezt a gyümölcsös keveréket add a joghurthoz és már kész is vagy.
forrás: femina.hu
forrás: femina.hu