Kategóriák
Életmód Mondd meg Cukrom

A cukorbetegség szemészeti szövődményeinek kezeléséről

A cukorbetegség nagyon gyakran, „megtámadja” a szemet, szemfenéki vérzéseket okoz, rosszabb esetben üvegtesti vérzést is.
Az európai orvoslás számára mindkettő nehezen megjavítható. A szemfenéki vérzéseket lézerezik, de a lézer egyben a látósejteket is elpusztíthatja, utána lehetséges, hogy rosszabbul lát a beteg.
Az üvegtesti vérzés azonnali teljes látásromlást okoz és műtéti úton úgynevezett vitrectómiával gyógyítható, de
sajnos ezután is ismétlődhet.
Alternatív módon az a legkézenfekvőbb, hogy erősítsük meg az érfalakat, és rendszeres kezelés és ellenőrzés mellett a vérzések felszívódnak, az üvegtesti vérzés nem ismétlődik.
Eye
Jótékony hatásúak:
Szőlőmag:
Megvédi az érrendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálerek falait, ezáltal is csökkentve a trombózisveszélyt.
Ginkgo Biloba:
A gyógyászatban a fa leveleiben található hatóanyagokat alkalmazzák, amely alapvetően értágító és keringést javító hatású, a szemet ellátó érhálózatra is jótékonyan hat.
Cink
A cink létfontosságú szerepet tölt be a vércukorszint-szabályozásában, ellenőrzi és szabályozza az anyagcsere-folyamatokat. Szerepe van a jó látás fenntartásában és létfontosságú az inzulin felszabadításához. Részt vesz ártalmas fémek (kadmium, ólom) semlegesítésében is.
Némethné Márta
Természetgyógyász
www.segitsmagadon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük