Kategóriák
Desszert Receptek

Rumos-étcsokoládés meggylekvár cukor nélkül :-)

A fehércsokis eperlekvár után most itt az étcsokis-rumos meggy! Ezt most folyékony édesítővel csináltam, csak annyi nyírfacukor került bele, hogy a meggy levet engedjen. Hogy ne legyen a lekvár túl híg, belefőztem egy almát is. Az ízét nem érezni, de a pektin tartalmának köszönhetően kiválóan sűrít. A képek alapján biztos pityókásnak tűnik a lekvár (és én is), de megnyugtatok Mindenkit: nem rummal, hanem rum aromával készült. Nekem így jobban ízlik…
Csokis-rumos meggylekvár+ puncsos meggyleves 052

Hozzávalók 5 db 150 ml-es üveghez:
-1 kg meggy (magozva mérve)
-2 ek nyírfacukor
-1 nagy alma
-5 ek folyékony édesítő
-5 dkg 74%-os étcsokoládé
-1 csomag Dr Oetker dzsemfix 3:1
-3 tk rum aroma
Elkészítés:
A meggyet (leszárazva, megmosva, kimagozva) tegyük egy lábasba és forgassuk össze a nyírfacukorral. Az almát hámozzuk meg, vágjuk ki  a magházát és aprítsuk fel, majd ezt is adjuk hozzá. Hagyjuk állni a gyümölcsöket, amíg levet engednek. Tegyük bele a folyékony édesítőt és gyenge lángon kezdjük el főzni. Amikor kezd lekvár sűrűségű lenni, szórjuk bele a dzsemfixet és az összetört csokoládét. Zubogva forraljuk további 3-5 percig. A rum aromát keverjük hozzá, és még forrón töltsük előkészített üvegekbe. Egy napra dugjuk száraz dunsztba őket.
Vigyázat! Abbahagyhatatlan!!! 🙂
A receptet és a fotót köszönjük Hortobágyi Annának!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük