Kategóriák
Hírek

Reggelit mellőzők figyelem!

Talán, jó ötletnek tűnik kihagyni a reggelit, hogy egy két kalóriától megkíméljük magunkat, azonban a nap legfontosabb étkezését kihagyni, szörnyű következményekkel járhat a cukorbetegekre nézve, állítja, egy új kutatás a Tel Aviv Egyetemről.
A kutatás szerint a reggeli böjtölés, kiváltó oka lehet hirtelen megugró vércukorszintnek, ami rontja az inzulin reakciót a 2-es típusú cukorbetegeknél a nap további részére.
„Feltételeztük, hogy a reggeli elhagyása nem egy egészséges dolog, de meglepődve tapasztaltuk, hogy mekkora mértékben romlott a Glükóz anyagcsere, csak annak hatására, hogy a résztvevők nem ettek reggel.” Mondata Professzor Daniela Jakubowicz.
mensbreakfast_28053691
Béta sejt memória
Az eredmények alapján, a kutatók kijelentették, hogy még ha csökkentjük, is a keményítő és cukorbevitelt az ebédek illetve vacsorák alkalmával, nem lesz érdemi változás, ha a cukorbetegek kihagyják a reggelit.
Ez részben a hasnyálmirigy sejtjeinek „emlékezet vesztésének” tudható be, amikor is a béta sejtek „elfelejtik” a dolgukat, ami az inzulinszabályozás lenne, mivel túl sok idő telik el a vacsora és a következő étkezés között állítják a kutatók. Ez megemeli a vércukor szintet a nap folyamán, amíg a béta sejtek küzdenek, hogy visszatérjenek eredeti tevékenységükhöz.
„A tanulmány fényében erősen ajánljuk a 2-es típusú cukorbetegeknek hogy NE MELLŐZÉK a reggelit, mert nagyobb gondokat okozhat, még akkor is, ha ebéd és vacsora alkalmával betartják a diétát” mondta Professzor Jakubowicz.
A kutatók további vizsgálatokat szeretnének tartani, a kérdésben, hogy hogyan befolyásolja a reggeli elhagyása az 1-es típusú cukorbetegeket.
Forrás: http://www.battlediabetes.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük