Kategóriák
Életmód

Az állás jobb a cukorbetegeknek, mint az ülés

Egy Ausztráliában végzett kutatás eredményéből kiderül, hogy azok az emberek, akik többet állnak, mint ülnek, nagymértékben csökkentik a cukorbetegség, és kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának a valószínűségét.
A vizsgálat során összesen 782 36-80 év közötti nőt és férfit vizsgáltak. A nap minden egyes percében egy héten keresztül megfigyelés alatt tartották a résztvevőket, többek között mérték a vérnyomást, illetve a kezdeti súly és magasságot. A kutatók még képesek voltak megállapítani, hogy a résztvevők mennyi időt fordítottak, alvásra, sétára, ülésre, és állásra a vizsgálat időtartama alatt.
two-businesspeople-sitting-in-office-lobby-smiling
A kutatók, észrevették, hogy azoknál, akik 2 órával többet fordítottak állásra, ülés helyett, megnőtt a HDL koleszterin és csökkent a triglicerid szint a vérben a két extra órának köszönhetően. A magas HDL koleszterin „jó koleszterin” szint segít megvédeni a szívet, azzal hogy csökkenti az LDL koleszterin („rossz koleszterin” szintet, ami kapcsolatban áll a szívrohammal, és egyéb szívbetegséggel.), ami azért fontos mert ez a halálesetek leggyakoribb kiváltó oka a cukorbetegeknél.
Forrás: http://www.diabetes.co.uk/news/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük