Kategóriák
Életmód

Tényleg megvakíthat?

Amerikában egy 26 éves nő került kórházba, mert egyik reggel, elveszítette látását, és nem tudott kikelni az ágyából se a mentők vitték kórházba. Lena Lupari elmondta az amerikai újságoknak, hogy nagyjából 28 doboznak megfelelő energiaitalt ivott meg naponta. Ebben a 7 liter mennyiségű folyadékban hozzávetőlegesen 730 gramm cukor, 3200 kalória, és 2200 milligramm koffein található.
Csak, hogy lássuk mennyire, is sok ez, egy átlagos nő ajánlott napi beviteli mennyisége kalóriából kb. 2000, cukorból 90 gramm, a koffeinről nehéz megmondani, de még a Red Bull honlapján is fent van, hogy 400 milligrammnál nem ajánlott többet fogyasztani.
Mindezt a hölgy még megkoronázta, és napi szinten, gyors-kaján élt. Természetesen a hihetetlenül egészségtelen életmódnak „köszönhetően” rendkívül elhízott, súlya nagyjából 26 kőjével egyezik meg (165 kg) .
eyeglasses_by_Starry_Liz
A kórházban töltött idő alatt az orvosok idiopátiás koponyaűri nyomásfokozódással diagnosztizálták (IKNY). Ez egy ritka egészségügyi állapot, amikor is a koponyában lévő nyomás rendkívül magas, gyakran okozva látásvesztést, fejfájást. Igaz, hogy az idiopátiás jelző arra utal, hogy a kiváltó ok ismeretlen, leggyakrabban mégis a 20-as éveikben járó túlsúlyos hölgyeknél jelentkezik.
Bár a kapcsolat eme egészségügyi állapot és a túlsúly között homályos, az orvosok erősen ajánlották, hogy szabaduljon meg legalább 50 kg-tól, annak érdekében, hogy a tünetek elmúljanak. Úgy tűnik, hogy az IKNY és az átmeneti látásvesztés a túlsúllyal függnek össze, így igazságtalan lenne csak a RedBull-ra mutogatni, hiszen nem tudjuk, hogy ugyan ezen tünetek jöttek volna-e elő akkor is ha a hölgy, kalória és cukorbevitelét más forrásból szerzi, de senkinek nem ajánljuk, az ekkora mennyiségű energiaital fogyasztást.
Forrás: http://www.iflscience.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük