Kategóriák
Életmód

Te tudtad ezt?

A joghurt, valamint az alacsony zsírtartalmú sajtok rendszeres fogyasztása 11 éves kor alatt mintegy 24 százalékkal csökkentheti a cukorbetegség kialakulási esélyét. A legjobb azonban, ha hetente négy és fél pohár (poharanként 125 gramm) joghurtot fogyasztunk el, ez ugyanis 28 százalékkal csökkenti a cukorbetegségre való hajlamot.

yoghurt A Cambridge Egyetem tudósai szerint a mostani kutatás segíthet felhívni az emberek figyelmét arra, hogy egyes élelmiszereknek milyen fontos szerepük lehet a krónikus betegségek prevenciójában.

A tudósok szerint az erjesztett tejtermékek a probiotikus baktériumoknak, valamint a K-vitamin-tartalmuknak köszönhetik jótékony egészségügyi hatásaikat.

Némethné Márta

Természetgyógyász

www.segitsmagadon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük