Kategóriák
Hírek

Gyümölcscukor vs. hasnyálmirigyrák

dr. Robert Young kutatásai során azt tapasztalta, hogy a túlzott mennyiségű cukor bevitel növeli a rákos daganatok kialakulásának esélyét, s most hipotézisét kutatások is alátámasztották.

dr. Young szerint a kukorica és kukorica cukor benne van abban a 10 táplálékban, amit leginkább tilos fogyasztani. Főleg az Egyesült Államokban a kukorica szirup nagyon elterjedt édesítőszer, a legtöbb ételben és italban megtalálható.
dr. Young szerint a képlet egyértelmű: a cukor egy sav és rákot okoz! Minden cukor és édesítő (agave, glükóz, fruktóz, kukorica szirup, mesterséges édesítők, stb.) savas, ezáltal mérgező az emberi és állati szervezet számára. dr. Young a cukrot az egyik legnagyobb ellenségnek tekinti, mivel neurotoxikus és mérgező. A cukor az anyagcsere, a sejtszintű degeneráció mellékterméke. Aki cukrot fogyaszt, bármilyen formában, megbetegedhet, fáradttá válhat, elhízhat és meghalhat.
Egy amerikai kutatás azt mutatta, hogy a fruktóz hasnyálmirigy rákot okozhat. A Kaliforniai Egyetem (Los Angeles) kutatócsoportja megállapította, hogy a hasnyálmirigy ráksejtek fruktózt használnak fel osztódásukhoz.

iStock_000020152509Medium
A fruktózt a glükózzal ellentétben bármelyik sejtünk korlátlan mennyiségben képes felvenni, mert nem szükséges hozzá inzulin hormon, szemben a glükózzal. A glükóz felvétel inzulin függő, kivéve az agyszövetet, mert ott normális körülmények között sem inzulin dependens.

Mivel a hasnyálmirigy 40 egység inzulin termel naponta, ezért ez a sejtek cukor felvételét limitálja. A rosszindulatú sejtekre a korlátlan szaporodás a jellemző. A korlátlan szaporodáshoz azonban értelem szerint korlátlan energia felvételre van szükség, annál is inkább, mivel a daganatos sejtek rossz hatékonysággal alakítják energiává a felvett cukrokat, mert bennük hibásan vagy egyáltalán nem működik a Szentgyörgyi-ciklus, illetve az oxidatív foszforiláció.
A tejsavig történő cukorbontás azonban messze nem szolgáltat elégséges energiát, nemhogy a sejt osztódáshoz, de még a sejt fennmaradásához sem. Ezért a tumor sejteknek korlátlan mennyiségben kell felvenni szénhidrátokat, hogy fennmaradhassanak. A fruktóz ebből a szempontból ideális, mert a felvételéhez nem szükséges az inzulin, ha megfelelő a fruktóz kínálat, akkor a daganat sejtek korlátozás nélkül szaporodhatnak. Ezért indirekt módon kijelenthetjük, hogy a sok fruktóz bevitel a daganatos sejtek szaporodását, túlélését nagymértékben elősegítheti.
Ezért aztán daganatos betegeknél a magas fruktóz tartalmú gyümölcsök fogyasztása egyáltalán nem ajánlott, helyette sokkal kívánatosabb a fruktózban szegény, ám vitaminokban és ásványi anyagokban különlegesen gazdag zöldségek rendszeres, nagy mennyiségű fogyasztása.
Modern világunkban a cukorfogyasztás abnormálisan magas, Magyarországon az éves cukorfogyasztásunk 57kg/fő és ebben természetesen benne vannak a csecsemők is. Ez a szám borzalmasan sok!
Normális táplálkozás mellett egyáltalán nem lenne szükségünk plusz cukor bevitelre, cukros teára, kávéra, édességre és üdítőitalokra! Az üdítőitalok cukor tartalma rendkívül magas, ezért nyugodtan kijelenthetjük, hogy kifejezetten károsak egészségünkre.
Ha valaki a cukros üdítők helyett a napi folyadék bevitelt tisztított vízzel (egy kis klorofillal), vagy SuperGreens zöld itallal pótolja, már nagyon-nagyon sokat tett egészségéért.

forrás: drtihanyi.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük