Kategóriák
Életmód

Gyógyszer a fogyásért 2-es típusú cukorbetegeknek

A Nemzetközi Diabetikus Szövetség szerint globálisan körülbelül a 2-es típusú cukorbetegek 80%-a túlsúlyos vagy elhízott. Nekik különösen javasolt, hogy próbáljanak meg leadni testsúlyuk legalább 5-10%-át, annak érdekében, hogy javítsák a vér glükóz szintjüket, és hogy ne alakuljanak ki komolyabb szövődmények, mint például szív problémák.

A súlyvesztés különösen nehéz a 2-es típusú diabétesszel küzdők számára, akik gyakran sokkal rosszabbul reagálnak a különböző fogyókúrás diétákra- Mondta Professzor Davies-, de az új kísérletek bíztató eredményeket produkáltak.

the_feeling_of_love_after

A kutatás során összesen 846 túlsúlyos egyént vizsgáltak összesen 9 különböző országból. A résztvevőket véletlenszerűen osztották 3 csoportba. Az első csoport napi 3 mg a második 1.8 mg Liraglutide cukorbetegség elleni gyógyszert kapott a harmadik pedig, placebót 56 héten keresztül. A résztvevőket ez időtartam után még 12 héten keresztül megfigyelték, hogy a kutatós megállapíthassák az utóhatásokat. Mindemellett, minden csoportnak be kellett tartani egy kalóriaszegény diétát és növelnie kellet napi mozgását. A kutatás ideje alatt.

A kutatók megdöbbentve látták, hogy akik napi 3 mg liraglutide-ot kaptak azok átlagosan 6,5 kg (6%-ka a testsúlyuknak) fogytak, akik 1.8 mg-ot kaptak azok átlagosan 5 kilógrammal (4,7%) lettek könnyebbek, míg a placebót szedők csak 2 kg (2%) adtak le magukról. Továbbá az első csoport 54.3%-ka a második 40.4%-ka és a placebo csoport 21.4%-ka tapasztalt testsúlyukhoz mérten legalább 5%-os fogyást.

Az eredményeket alapul véve Professzor Davies szerint a napi szintű Liraglutide fogyasztás egy hatékony stratégia lehet a 2-es típusú cukorbetegek számára, ha fogyni szeretnének.

Forrás: http://www.medicalnewstoday.com/articles/298407.php

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük