Kategóriák
Életmód

Mobiltelefonok segíthetik a cukorbetegek életét.

Natalie Levy a New York orvosi egyetemének professzora, végzett kutatást, alacsony jövedelmű páciensein annak érdekében, hogy egyszerűsíteni tudják, mindennapjaikat. Mivel e betegek gyakran nem tudnak időt szakítani, arra hogy orvoshoz járjanak, mivel nem engedhetik, meg hogy hiányozzanak, vagy késsenek munkahelyeikről. Ennek eredményeképpen viszont gyakran hetekig, hónapokig magas a vér glükóz szintjük, ami nagy veszély forrás lehet a cukorbetegség egyéb komplikációjának a kialakulásában.

telephone social network blue

Egy kisebb volumenű kutatás kereteiben, 33 páciens használt mobil eszközöket, hogy emlékeztessék magukat, a reggeli vércukorszint mérésre, illetve, hogy az eredményeket írják meg az eredményeket a nővérnek, aki napi szintű adatbázist készített ezekből. Kontrol csoportként pedig egy 27 fős csoportot használt, akik rendszeresen jártak személyesen az orvoshoz. Mindemellett pedig az orvosok hetente egy alkalommal beszéltek a betegekkel telefonon, hogy be tudják állítani a szükséges inzulin mennyiséget, már ha az mosósításra szorult. A kutatást, összesen 12 héten keresztül zajlott.

88%-ban azoknak akik, naponta megküldték az eredményeket, illetve heti szinten beszéltek az orvossal, sikerült elfogadható szinten tartaniuk a vércukorszintjüket. Viszonyításként azok, akik a hagyományos orvoshoz járós módszert alkalmazták 37%-ban sikerült jó szinten tartani a vércukorszintet. Professzor Levy csapata szerint nagyjából 2 munkaórát tudtak „spórolni” az orvosok a mobileszközök használatával.

Igaz a kutatást csak egy kis csoporton végezték, azonban ez jó kezdőlépés lehet egy nagyobb volumenű kutatáshoz.

Forrás: http://www.diabetes.co.uk/news/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük