Kategóriák
Desszert Receptek

Barackos papucs

Hozzávalók:

1.15 kg hajtogatott élesztős tészta

35 dkg (20 fél szem) sárgabarack

5 dkg dió

1 tojás

nyújtáshoz 5 dkg liszt

pic (7)

Elkészítés:

A tésztát lisztezett gyúródeszkán egy centi vastagra nyújtjuk, egyforma négyzetekre vágjuk, és a sarkokat tojással megkenjük. A tésztadarabok közepére diót hintünk, erre borítjuk a megmosott, jól leszárított fél barackot. A tésztát átlósan, papucs alakúra ráhajtjuk, sütőlemezre fektetjük, és a tetejét tojással megkenjük. Közepesen meleg (180 fok) sütőben szép világosra sütjük.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük