Kategóriák
Hírek

Az önellenőrzés kapcsán mért vércukor értékek átvitele egy applikáció révén okos telefonra

Általánosan elfogadott, hogy a vércukor önellenőrzés elengedhetetlen előfeltétele a jó anyagcsere vezetésnek. Ez azonban sok terhet ró a cukorbetegre, vezetnie kell a vércukor naplót, melyet a gondozó orvosának bemutatva kaphat hasznos információkat a kezelés szükség szerinti módosításáról. 

Online vércukor napló

Koreai informatikusok android okostelefonokra mobil applikációt dolgoztak ki, melynek révén a vércukormérő készülékről az adatok automatikusan áttöltődnek az okos telefonra és ezen értékek elérhetővé tehetők a kezelőorvos számára is. Az applikáció az Android 4.0.3. Ice Cream Sandwich op. rendszerre alapul.

 pic (23)

Az applikációt 87 felhasználóval és 5 egészségügyi dolgozóval tesztelték. Az egészségügyi személyzet életfontosságúnak minősítette az applikációt a cukorbetegek gondozása szempontjából. A felhasználók megfelelő szempontok szerint tesztelték a rendszert, akik a lehetséges 5 pontból 4±0,44 pontot ítéltek meg. A rendszer tervezői remélik, hogy további módosításokkal az applikáció széles körben alkalmazhatóvá válik. Magyarországon jelenleg egyetlen szerverre tölthető és a kezelő orvos számára elérhető online vércukor napló rendszer létezik, a Dcont.hu, melynek okos telefonra történő applikációján már dolgoznak a szakemberek.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük