A nyári melegben jólesnek a könnyű tésztaételek, amelyeket gyorsan és számos variációban tudunk elkészíteni. Ez a zöldséges tészta úgy a legfinomabb, ha friss zöldségeket használunk hozzá.
A recept hozzávalói (4 adag):
- 25 dkg tészta (durum)
- 25 dkg cukkíni
- 25 dkg padlizsán
- 1 db zöldpaprika
- 20 dkg apró paradicsom
- 10 dkg vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 3-4 levél bazsalikom
- oregánó
- 3 evőkanál olíva olaj
A recept elkészítése:
Egy evőkanál olajjal sós vizet forralunk a tésztának. Közben a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és két evőkanál olajon a zúzott fokhagymával átpirítjuk. Hozzáadjuk a tetszés szerint cikkekre, vagy csíkokra vágott cukkínit, padlizsánt és zöldpaprikát, és enyhén megsózva, fűszerekkel megszórva átsütjük. Utána kissé megpároljuk úgy, hogy a zöldségek ressek maradjanak. A paradicsomokat cikkre vágjuk, és a zöldségekhez adjuk, majd az egészet fedő nélkül összesütjük Amikor a tészta megfő, leszűrjük (nem öblítjük le hideg vízzel!) és az elkészült zöldséghez keverjük. Fogyasztható melegen és hidegen is.
A recept tápanyagtartalma:
A feltüntetett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!
Szénhidrát: 55,8 g
Fehérje 9,1 g
Zsír 8,8 g
Forrás: www.cukorbetegkonyha.hu