Kategóriák
Hírek

Google Life sciences és a Sanofi összeáll a cukorbetegség elleni harcban

Egy új partner kapcsolatot alakított a Google és a Sanofi, hogy új módszereket fejlesszenek a cukorbetegség kezelése és megfigyelése érdekében

A Sanofi, francia gyógyszeripari cég, aki több gyógyszeréről is ismert olyanokról, mint Lantus, vagy Lyxumia fogja biztosítani a szakértelmet a diabétesz kezelésében

A Google Life Science részlege, aki jelen pillanatban is folyamatosan adatokat szerez be szerte a világból a cukorbetegekről, pedig azért lesz felelős, hogy hogyan is tudják a technológiát alkalmazni a cukorbetegek kezelése érdekében.

A közös cél, hogy az diabétesszel küzdők több információt kapjanak többek között, a vércukor szintjükről, HbA1c-ről (vagy glikohemoglobin a vörösvértestekben található és a vért vörösre festő hemoglobin egy formája, melyben a hemoglobinhoz glükóz (cukor) köt). Ezen felül pedig szeretnék elérni, hogy az emberek könnyebben tudják, „belőni” a napi szükséges gyógyszermennyiségüket. Ezzel is csökkentve a cukorbetegség kialakulásának illetve komplikációinak kialakulásának az esélyét.
„A Sanofival közösen reméljük végre sikerül rájönnünk arra, hogy a cukorbetegség hogyan is bontakozik ki, és képesek leszünk megállítani ezt a folyamatot egy proaktív, megelőző megközelítéssel.” Mondta Andrew Conrad a cég részlegének vezérigazgatója.

Ez a társulás nem az első egy gyógyszeripari cég és technológiai óriás között a cukorbetegség ellen. Korábban a  Google Life Sciences összeállt a Novartis céggel egy új kontaktlencse kifejlesztése érdekében, amely képes figyelni a vércukorszintet is. Illetve a Sanofi is összeszűrte a levet az Evotec-kel, hogy találjanak egy módszert, amivel a betegeknek nem lesz szükségük többé az inzulin injekcióra.

Forrás: Diabetes.co.uk

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük