Kategóriák
Hírek Mondd meg Cukrom

SAVASODÁS: Korunk népbetegsége….

Mi történik savas közegben?

A túlsavasodás sejtszintű károsodáshoz vezet. A túl savas közeg szétmarja a sejteket, szöveteket, apránként belerágva magát a vénába és artériába, mint ahogy a sav a márványba. Ha ez így marad, minden sejtszintű tevékenységet és funkciót akadályoz, a szívünk dobogásától kezdve az agy működéséig. A túlsavasodás az egész életre kihat és betegségekhez vezet!

Savasodás mérése, pH érték

pH: Oldatok savasságának, lúgosságának a mértékegysége. 1-14 közötti skálán mérjük.

pH1-pH7-ig savas, pH7 semleges, pH7-pH14-ig lúgos közeget jelez.

Szervezetünk állapotát házilag pH indikátorral (lakmuszpapír) mérhetjük meg a vizelet segítségével.

Melyek a túlsavasodás tüneti?

 • Fáradtság, alacsony energiaszint
 • Emésztési zavarok
 • Cukorbetegség
 • Szív-és érrendszeri problémák , magas vérnyomás, magas koleszterinszint
 • Bőrtünetek, kiütések
 • Allergiák (pl. ételallergiák)
 • Gombás fertőzések (pl. candida)
 • Asztma
 • Gyors öregedés
 • Depresszió
 • Túlsúly

Néhány betegség és a savasodás

Fáradtság

pic (53)

A fáradtság a túlsavasodott test egyik legfőbb tünete és panasza. A savas testközegben termelődő méreganyagok lecsökkentik a fehérjék és az ásványi anyagok felszívódását, amelynek következtében meggyengül a test képessége arra, hogy enzimeket és hormonokat termeljen. Ez akadályozza a sejtek újratermelődését és az energiatermelés egyéb szükséges összetevőit. Ennek eredménye a fáradtság, a csökkent állóképesség és általános gyengeség.

Magas vérnyomás

A magas vérnyomás csupán annak a kifejezése, hogy a test zsírokat termel, hogy semlegesítse a savakat, ezzel védje meg az érrendszert. A zsír felrakódik az artériák falára és emiatt kialakul a magas vérnyomás, a magas koleszterin szint, az erek rugalmassága is csökken. Amikor elvonjuk a savat a testből, méregtelenítjük és ellátjuk a létfontosságú tápanyagokkal, akkor a vérnyomás és koleszterin normalizálódik. Ez egy nagyon egyszerű folyamat és működik.

Bőrtünetek, kiütések

A bőr a harmadik vese. Ugyanaz, ami belül történik, sokszor kívül is megjelenik. A bőrelváltozás annak a megmutatkozása, hogy a test savaktól szabadul meg a bőrön keresztül, mert a túltermelés miatt képtelen volt kiüríteni ezeket a rendes kiürítés menetében.

Allergiák

A méreganyagok, amelyek egy túlsavasodott testben termelődnek, nagymértékben hozzájárulhatnak ahhoz, amit az allergia tüneteinek hívnak. A meg nem emésztett fehérje felszívódása is komoly oka lehet az allergiás állapotoknak. Az emésztőrendszer meggyengül, ez megakadályozza az aminosavak teljes lebontását – és sokféle ételallergiát okoz.

Gyors öregedési folyamat

Az a táplálkozás, amely túlnyomórészt savasító ételekből áll, mint például húsok, tejtermékek, gabonák, magas cukortartalmú gyümölcsök, valamint kenyér, savas méreganyagok keletkezéséhez vezet a szervezetben. Amikor ezek a mérgező anyagok bekerülnek a véráramba, az érrendszer megkísérel megszabadulni tőlük. Ha túl sok méreganyag keletkezik- több, mint amennyit kezelni tud -, akkor a szervezet ezeket elraktározza a különböző szervekben, mint pl. a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban, a vastagbélben és más helyeken – ez az “öregedési folyamat”. E folyamat lelassításához és visszafordításához úgy kell hozzákezdeni, hogy eltávolítjuk a túlzott savterhelést a szervezetből.

Mi az elhízás valódi oka?

Dr. Young egyik, talán legismertebb felfedezése a túlsúly valódi okával kapcsolatos. Megállapította, hogy a zsír valójában a túlsavasodási probléma következménye. Mit jelent ez? A test zsírsejtekben “köti meg és parkolja le” a termelt savakat, ezzel óvja a létfontosságú szerveinket, hogy a savak szó szerint ne marják halálba a belső szerveinket. A zsír menti meg az Ön életét! A zsír valójában nem más, mint a test válasza egy veszélyesen túlsavasodott állapotra. Ha visszaáll a szervezet sav-bázis egyensúlya, már nem lesz szükség a felhalmozott zsírra, szervezetünk automatikusan megszabadul tőle.

A megoldás:

Ha csak egyetlen betegség van, akkor arra egyetlen kezelés létezik, az pedig nem más, mint a test lúgosítása.

Némethné Márta
Természetgyógyász
www.segitsmagadon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük