Kategóriák
Csirke Receptek

Csirkefalatok snidlinges bundában, fokhagymás-citromos tejföllel

Ha már unalmas a csirkemell de csak ez van kéznél, itt egy tuti recept! Persze nem kell szó szerint betartani amit leírtam, nyugodtan kísérletezzetek például más fűszerekkel! Mondjuk egy kis bazsalikom a tésztába, és hozzá valami fűszeres paradicsomszósz.. Vagy ugyanez a tészta, de a tejfölös cucc helyett egy kis fokhagymás házi majonéz… Szóval lehet gondolkodni! 🙂
Hozzávalók:pic (116)
-egy szép nagy csirkemell filé
-1 dl tej
-2 tojás
-10 dkg liszt (DW sütőliszt)
-egy marék reszelt sajt
-egy csokor snidling
-só, bors.
A mártogatóshoz:
-300 g tejföl
-1 citrom reszelt héja
-szárított fokhagyma pehely
-1 kk só.
A sütéshez olaj.
A csirkemellet öblítsük le, itassuk le róla a vizet és kockázzuk fel, majd sózzuk-borsozzuk, és forgassuk össze a liszt felével. A maradék lisztből, tojásokból és a tejből keverjünk sűrű palacsintatésztát. Kicsit sózzuk meg, keverjük bele az apróra vágott snidlinget és a reszelt sajtot. (Én trappistát tettem bele). Forrósítsunk olajat egy magas falú edényben. A csirkemell darabokat mártsuk a tésztába, és süssük aranybarnára őket. Papírtörlőn itassuk fel a felesleges olajat.  A mártogatóshoz keverjük össze a tejfölt a sóval és a reszelt citromhéjjal, és őröljünk bele fokhagymapelyhet ízlés szerint.
pic (117)
Ui:Persze a friss fokhagyma sem rossz, de túl erős lett volna ehhez a könnyű citromos tejfölhöz.
Jó étvágyat! 😉
A receptet és a fotókat köszönjük Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük