Kategóriák
Desszert Receptek

Szilvás-mákos süti

Egy habkönnyű szilvás-mákos sütit hoztam nektek jó sok fahéjjal. Először nem voltam biztos benne, hogy a szilva és a mák összeillik-e, de most már sajnálom, hogy nem jutott eszembe előbb.
pic (118)
Az egész sütiben összesen 10 dkg liszt van, úgyhogy lelkiismeret-furdalás nélkül lehet egy jó nagy kockát vágni belőle! 😀
A mákot otthon “daráltam” meg egy forgókéses robotgéppel, így maradtak benne egész szemek is. A kis pöttyök roppannak a pihe-puha tésztában, a szilva krémesre sül, a tetején az eritritből ropogós “cukor”kéreg lesz. Isteni!!!
Hozzávalók:
-10 dkg liszt (diabetikus)
-12 dkg mák
-6 tojás
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-150 g natúr joghurt
-1 csipet só
-1 dl olaj
-10 dkg + 1 evőkanál eritritol
-30 dkg szilva
-2 tk fahéj

Elkészítés:
A szilvát mossuk meg, és magozzuk ki.
Keverjünk össze 8 dkg lisztet, 8 dkg eritritolt, a mákot, a csipet sót, a sütőport, a szódabikarbónát és 1 tk fahéjat.
Adjuk hozzá a joghurtot, az olajat és a tojások sárgáját. A fehérjét verjük kemény habbá és óvatosan vegyítsük a többihez. A maradék 2 dkg lisztet és 2 dkg eritritolt egy tk fahéjjal együtt keverjük össze a szilvával.Simítsuk a tésztát egy sütőpapírral kibélelt 35*25-ös tepsibe, a szilvát pedig rendezzük el a tetején.
180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percig, szórjuk meg a tetejét egy evőkanálnyi eritritollal, és további 15 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat! 😉
A receptet és a fotókat köszönjük Hortobágyi Annának!
http://kakukkfu-hortobagyianna.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük