Kategóriák
Életmód Hírek

A túlzott délutáni szundikálás növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét.

A túlzott napközbeni szundikálások, sok mindennel kapcsolatban állhatnak, mint például, a későig tartó munkával, alvás zavarokkal, de egy új tanulmány szerint a hosszú „csendes pihenők” növelhetik a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét is.

Az elegendő mennyiségű alvás kulcsfontosságú szerepet játszik mind a fizikai mind a szellemi egészség megőrzésében. A kevés alvás, fáradtsághoz, fáradékonysághoz vezethet, amiből következik a délutáni szundikálás, ami lehet 10-20 perc, de a 2-3 óra sem példa nélküli.

A nemzetközi alvás alapítvány szerint egy 20-30 perces rövid pihenés segít javítani a kedélyállapotunkat, éberségünket, és a teljesítőképességünket is. Azonban az ennél hosszabbak disz orientáltságot okozhat, ami a mély álomból való felébredés miatt alakul ki, és ezen felül az éjszakai alvás idejét és minőségét is rontják.

Az új tanulmányban- melyet Dr Tomohide Yamada, a Tokyo egyetem professzora és kollégái végeznek- a rövid alvások és a 2-es típusú cukorbetegség közötti kapcsolatot vizsgálják, egy meta analízis segítségével melyet 2014 novemberében publikáltak.

Sok tényező melyek 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához vezethetnek, áll kapcsolatban az életmódunkkal, többek között a mozgáshiánnyal, túlsúllyal, és a rossz táplálkozással.napping-in-a-couch-crack

A túlzott alvás 56%-kal növelheti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét.

A kutatók 10 korábbi tanulmányt tartottak megfelelőnek a meta analízishez. Ez őszesen 261 365 részvevőt jelent. Ezen tanulmányok „bevallásos” rendszeren alapulnak, azaz a résztvevők saját maguk küldik vissza a kérdőívet, melyet a kutatók állítottak össze.

A cukorbetegség kialakulásának az aránya 56%-kal volt nagyobb azon csoportnál akik, túlzó mennyiségű alvást jelentettek vissza, 46%-kal volt magasabb, aki napi több mint 60 percet szundikáltak, az ez alatti időintervallumban pihenőknél pedig nem találtak a kutatók megnövekedett esélyt a cukorbetegségre.

Forrás: http://www.medicalnewstoday.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük