Gyerekkoromban nem igazán szerettem a paradicsomot, de szerencsére azóta ezt kinőttem. Mi az hogy! Mára már az egyik kedvencem, szezonban igyekszem minden nap enni ebből a piros és lédús zöldségből. A kedvenc salátában pedig töménytelen mennyiségben van belőle, ennek a receptjét osztom most meg veletek.
Hozzávalók:
- 8-10 nagyobb szem paradicsom
- 2 fej közepes vöröshagyma
- fél citrom leve
- fél csokor friss petrezselyem
- olívaolaj
- só
Igazán nem kell sok hozzávaló ehhez szuper, könnyű és vibrálóan piros salátához. Az összeállítása pedig senkin sem fog kifogni ígérem. Szóval a paradicsomokat felkarikázzuk, a hagymákat felkockázzuk, a petrezselymet felaprítjuk. Előveszünk egy jó nagy tálat és lefektetünk benne egy sor paradicsomot. Picit megsózzuk, nagyon vékonyan megcsorgatjuk olajjal és pár csepp citromlével, megszórjuk hagymával és petrezselyemmel. Aztán előröl kezdjük a rétegezést: paradicsom, só, olaj, citromlé, hagyma, petrezselyem és így tovább. Az olajat és a citromlevet azért kell óvatosan adagolni, mert minden rétegre kerül és felülről szépen lecsorog majd a lentebbi részekre is.
Pár órára érdemes hűtőbe tenni, hogy összeérjenek az ízek, aztán falatozhatjuk is jó kis sült husival vagy mozzarellával is. Na ki kapott kedvet egy jó kis paradicsomsalátához?
Forrás: www.sutilany.cafeblog.hu