Kategóriák
Életmód

Hogyan segít a kókuszolaj a cukorbetegeken?

A kókuszolaj alapvetően fokozza az inzulintermelést, és a vércukor hasznosulását. A Nauruk nagy mennyiségben fogyasztottak kókuszolajat anélkül, hogy generációk egymást követő sorain át egyszer is felbukkant volna a diabétesz, de amikor felhagytak vele, és más olajakra cserélték, az eredmények katasztrófálisak voltak.

Mivel segít a kókuszolaj a cukorbetegeken?

 pic (312)

Ha Ön cukorbeteg, vagy annak peremén egyensúlyoz, a legtöbb zsír fogyasztását kerülnie kell. A kókuszolaj azonban más. Mivel segít stabilizálni a vércukor szintjét, és elősegíti a túlsúly leadását, az egyetlen olyan olaj, amelyet egy cukorbeteg is fogyaszthat.
Létezik egy zsír, amelyet minden cukorbeteg félelem nélkül fogyaszthat. Ez pedig nem más, mint a kókuszzsír, amely nem csak, hogy nem járul hozzá a diabéteszhez, de segít szabályozni a vércukrot, miáltal csökkenti a betegség hatásait. A közepes szénláncú zsírsavakat tartalmazó zsiradékok triglicerid formájában képesek a felszívódásra, így közvetlenül és változás nélkül jutnak át a bélnyálkahártya sejtjein keresztül a máj kapuérrendszerébe. Nem a nyirokkeringésen keresztül jutnak a vénás keringéssel a májba.

A kókuszolaj kevesebb terhet ró a hasnyálmirigyre, ezáltal csökken annak terhelése az étkezések alatt, amikor is a leghevesebben termeli az inzulint, így hatékonyabban tud működni. A kókuszolaj abban is segít, hogy energiát szolgáltasson a sejteknek, mert enzimek, vagy inzulin nélkül is könnyedén felszívódik. Kimutatták, hogy fokozza az inzulintermelést, és a vércukor hasznosulását. Az étrendbe iktatott kókuszolaj más olajokkal összehasonlítva fokozza az inzulin szállító- és kötőképességét.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük