Kategóriák
Mondd meg Cukrom

"A gyerekek miatt nem tudom megoldani az edzést"

A GYEREK MIATT NEM TUDOM MEGOLDANI az edzést“- nekem 3 van. „Biztos van babysitter, vagy segítenek vigyázni rájuk”. Persze, másfél éves korukig egyedül neveltem az ikreket, a szüleimtől messze egy másik városban. 2 ikergyerek mellett egyedül is megoldható az edzés, futni heti 1-szer jutottam el, amikor a húgom eljött és felváltott 40 percre. Most ehhez képest arany életem van. Amikor edzést tartok, egyszer a szüleim a gyerekfelügyelők, második alkalommal a párom. És  az időgazdálkodás….

  IMG_20150529_155841

A BAJNOKOK ONLINE ÉLETMÓD PROGRAM egyik bajnoka így vélekedik erről: . „Sajnos valóban nehéz gyerekek mellett megoldani azt, hogy mikor és mit eddzen az ember lánya 🙂 De egy otthon elvégezhető gyakorlatsorral, amiben heti 4-5 alkalommal 30-50 perc mozgás van sokkal könnyebb, mint pl dvd-ket keresgélni és arra otthon ugrabugrálni vagy eljutni egy edzőterembe, ne adj’isten egy fitnesz órára. Ez utóbbi nekem gyakorlatilag kivitelezhetetlen.” /Kamarás Krisztina/

Mindenkinek más válik be, de lényeg az elhatározás. „A lényeg abban van, hogy mindenkinek ki kell tapasztalnia, hogy neki melyik napszak a legideálisabb a családi programokat is figyelembe véve egy kis mozgásra. És nem mondom, hogy én nem úgy kezdtem, hogy hetente csak 2-3 alkalommal sikerült az edzésekre időt szakítanom, de ez is több, mint a semmi. És ezzel is lehet haladni!!!!! Nagyon fontos az edzés mellett az étkezés, főleg a legelejéE kettő “mellékhatása”, hogy mindezt már 2-3 hét után minden ismerősöd észre veszi, kérdezi hogy csináltad, de jól nézel kis, stb és látszik a tükörben az eredménye is!!!! Ez is nagyon nagyon motiváló! És ha van motivációd, az vinni fog tovább ezen az úton, mert elhatároztad, hogy meg fogod csinálni, mert akarod!!!!”

Mikor, ha folyton ott vannak?

„És ahogyan én pl mostanában megoldom az edzéseimet: amíg a gyerekek játszanak az udvaron, mellettük egy polifomon végzem a saját gyakorlataimat. Nem mondom, hogy időnként nem kell megszakítani az edzést, mert vitáznak, éhesek, szomjasak, stb. De akkor is végig csinálom! Sokszor van, hogy mellém fekszenek és próbálkoznak ők is! Egyszer volt egy plank gyakorlat, ami alatt pl a két gyerek behasalt alám”

 IMG_20150715_185913

Én pedig 4-kor felkelek heti háromszor, és akkor megyek futni, így mire a lányok felébrednek, addigra már lezuhanyoztam, kakaójukat odakészítettem, és észre sem vették, hogy nem vagyok otthon. De mikor szakvizsgáztam- a legkisebb lányom születése után 6 hónappal kezdtem-, akkor napi 25 percet szántam magamra, mindig este 10 után. Mert erre volt lehetőségem. Mostanában pedig úgy oldjuk meg, hogy a párommal edzünk, és hol ő ugrik be pár gyakorlat után játszani a gyerekkel, hol én. Nyilván ehhez olyan gyakorlatok kellenek, mint például a húzódzkodás, ahol eleve elengedhetetlen a pihenő két gyakorlat között.

 Válassz ki fix időpontot, és ahhoz foggal-körömmel ragaszkodjál, különben megette a fene az egészet.

 „Honnan van időd 3 gyerek mellett edzeni? Nem venném el az időt tőlük..”

A másik, amivel le kell számolnod a kezdet kezdetén, az a mások véleménye miatti lelkiismeret furdalás. Honnan van időd 3 gyerek mellett edzeni?” A gyerekekhez kell az energia, és nem attól a napi 1 órától lesz valaki jó szülő, amit edzéssel tölt. Az együttlétek minősége számít a gyerekkel, nem a mennyisége-szerintem. És mikor megkérdezem, kit szeretnek legjobban, és azt mondják, egymást és engem, az SZÁMÍT.”Mennyit tudnék dolgozni ehelyett”- tényleg? A fizikai aktivitás jelentősen megnöveli a szellemi teljesítményt, mint az köztudott. „És tudod, hogy így sokkal egészségesebb és sokkal energikusabb leszel, ami által a gyerekeidnek is többet tudsz majd adni, mert egy kiegyensúlyozott és önmagát elfogadó anya a családban többet ér még akkor is, ha napi 20 perccel kevesebb időt tölt a gyerekeivel.”/ Kamarás Krisztina/

A gyerekek utánozva tanulnak. Ha Te elhízottan, a közösségi oldalak előtt töltöd a pihenőidődet, vagy a sorozatodat bámulva, szerinted a gyerekedbe mi épül be? Azt hiszem, ezzel átbeszéltük…

Tehát ha akarsz valamit, ne azt nézd, hogy nem lehet, hanem hogy lehet!

NINCS RÁ IDŐM gyerek mellett”- avagy mennyit és hogyan eddzél? Véleményem szerint, munka és család mellett topformát napi 30 perc mozgással el tudsz érni. Saját tapasztalat. Egy feltétel: az edződ értse a dolgát, Te pedig tartsd be, amiket mond, és legyél ott minden tréningen! Családosként neked, pláne, ha dolgozol is mellette, nincs időd arra, hogy órákat tréningezz. De nem is kell! Az ember életében vannak más dolgok is. Tehát mi az, ami NEM EDZÉS? A tinglitangli, izmokat nem megfelelő intenzitással megmozgató „szuper jól éreztem magam, jól szórakoztunk” edzés. De nem edzés a koncepció nélkül felépített, „de kemények vagyunk”, agyatlanul összeállított, nem egymásra épített „edzés” sem.

Napi 30 perced van magadra. Csak nézd meg a sikeres embereket, akik reggeltől estig dolgoznak! Én is gyakorlatilag 10 órákat végigdolgozok, de úgy vagyok vele, megérdemlem azt az időt, amit magamra fordítok. Mert akkor tudok adni a családomnak, ha fel vagyok töltekezve.

 Tehát 100%-os szemléletváltás, mert egy okot sem tudsz felhozni, amiért a gyerekednek jobb, ha Te nem mozogsz.

 Legyetek bajnokok a mindennapokban!
Dr. Csábi Bettina
BAJNOKOK ÉLETMÓD PROGRAM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük