Kategóriák
Hírek

Cukorbetegeknek is jó egy kis bor

Cukorbetegek vércukrát értékelhetően javítja egy pohár bor. Alkoholt soha nem fogyasztó cukorbetegek vércukra értékelhetően javul, ha a főétkezések alkalmával egy-egy pohár bort is megisznak az étel mellé – mutatta ki egy Izraelben végzett tanulmány.

pic (328)

A cukorbetegség és a bor

A Ben Gurion Egyetem munkatársai által végzett vizsgálatban 109 személy vett részt, életkorúk 40-75 év volt. Az önként jelentkezőket két csoportba osztották: az egyik csoport tagjai ebéd közben egy pohár vörös-, vagy fehér bort ihattak, a másik csoportban lévők alkoholmentes sört kaptak.

A három hónapig tartó tanulmány azt bizonyította, hogy az éhgyomorra mért vércukor érték igen jelentősen csökkent abban a csoportban, amelyiknek a tagjai bort ittak az ebédhez vagy a vacsorához. A sör alkoholmentes formája a vércukrot nem befolyásolta – ismertette az eredményeket Iris Shai az Európai Diabetes-kutató Társaság amszterdami kongresszusán.

A vércukorérték javítása bor segítségével?

 ????????????????????????????????????

Shai doktor arról is szólt, hogy a bor kedvező hatása azoknál mutatkozott meg leginkább, akiknek különösen magas volt a vér cukorszintje. Egyébként az alkoholt ivók csípőkörfogata és “rossz” koleszterin szintje is alacsonyabbá vált a negyedéves időszak végére.

Az izraeli doktornő előadása közben a hallgatóság jót derült, amikor azt is elmondta, hogy a borivók körében még egy kedvező változást tapasztaltak: ennek a csoportnak a tagjai sokkal könnyebben elaludtak…

A vizsgálat végén a résztevőktől azt is megkérdezték, hogy mi a véleményük erről a kezelési módról. A vizsgálati alanyok 61 százaléka azt mondta: meggyőződése, hogy az alkohol jót tesz az egészségnek. Az alkoholt soha nem ivó kísérleti alanyok 49 százaléka a vizsgálat után folytatta a mérsékelt borfogyasztást olvasható a társaság hírlevelében.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük