Kategóriák
Hírek

A méz fogyasztása javíthatja a vércukorszint ellenőrzés alatt tartását és az inzulinérzékenységet

David Baertől az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának  kutató fiziológusától származik a nézet, miszerint  a méz egyedülállóan hasznos tulajdonságai: a sebgyógyítás, a pihentető alvás, a köhögés csillapítása, a memória, a gondolkodás javítása mellett még a vércukorszint ellenőrzés alatt tartásában is képes segíteni.

jar of honey with honeycomb

Az inzulinérzékenység és a méz kapcsolata

A méz ugyanis képes arra, hogy fenntartsa a jó inzulinérzékenységet. Az inzulinérzékenység csökkenése az első jele annak, hogy a cukoranyagcsere felborult. És az inzulinérzékenység csökkenése, más néven inzulinrezisztencia miatt nemcsak cukorbetegség, de elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, sztrók (agyi katasztrófa) és magasvérnyomás fenyegeti az arra hajlamos embereket.

A kockázatok elkerülése

Az inzulinérzékenység megőrzése viszont csökkenti ezeknek a betegségeknek a kockázatát.

A bizonyíték

“Kísérleti bizonyítékok támasztják alá, hogy a méz fogyasztása – szemben más édesítőanyagokkal – javíthatja a vércukor-szint ellenőrzés alatt tartását és az inzulinérzékenységet” – jelentette ki előadásában David Baer.

Forrás: www.macosz.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük