Hosszú Katinka, hazánk első számú sportolója és a BioTechUSA piacra dobta a közösen kifejlesztett Iron Series termékcsaládot. Ez tartalmazza az Iron Meal fantázianévre hallgató magas fehérjetartalmú, hozzáadott vitaminokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmazó étkezéshelyettesítő italport is, amely az alábbi torta hozzávalója is.
Hozzávalók (2 db 18 cm-es tortaformához):
A kakaós glutén- és cukormentes laphoz:
- 130 g holland kakaópor,
- 300 g gluténmentes lisztkeverék,
- 120 g négyszeres édesítő,
- 2 tk. szódabikarbóna,
- 1 tk. sütőpor,
- 1 tk. só,
- 4 tojás,
- 250 ml író,
- 250 ml víz,
- 5 ek olaj
A csokoládé krémhez:
- 310 g Iron Meal csokoládé ízű étkezéshelyettesítő italpor,
- 560 g habtejszín,
- 430 g mascarpone
A gluténmentes vajas piskótához (2 db 16 cm-es tortaformához):
- 5 tojás,
- 100 g gluténmentes lisztkeverék édesítővel,
- 100 g vaj,
- ½ kk. sütőpor
Az eper krémhez:
- 95 g Iron Meal eper ízű étkezéshelyettesítő italpor,
- 175 g habtejszín,
- 150 g mascarpone
Elkészítés:
1. Kimerjük külön edénybe a száraz és nedves hozzávalókat, összekeverjük, 150 fokos előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt tűpróbáig sütjük.
2. A csokoládé krémhez a tejszínben feloldjuk a csokoládé ízű port, kihabosítjuk, majd a mascarponéval simára keverjük.
3. A gluténmentes vajas piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. Egyenként hozzáadjuk a tojás sárgáját, hozzácsurgatunk vajat, belekeverjük a lisztkeveréket – vigyázva, hogy a hab lehetőleg ne törjön össze, majd kivajazott tortaformában 160 fokon készre sütjük.
4. Az eper krémhez a tejszínben feloldjuk az eper ízű port, kihabosítjuk, majd a mascarponéval simára keverjük.
5. Ha kész összeállítjuk a tortát, ízlés szerint díszítjük.
Forrás: www.blikk.hu