Kategóriák
Hírek

A diabéteszes gyerekek óvodai ellátását tanító program indult

Világ szerte megállíthatatlanul emelkedik a cukorbeteg gyerekek száma. Magyarországon sok esetben a pedagógusok félnek az esetleges vészhelyzeteket, illetve nem tudják, hogyan kell ellátni egy cukorbeteg kisgyereket.

pic (88)

Ezért indította el az alapítvány, Belevalók elnevezésű oktatási programját pedagógusok számára, amellyel két év alatt szeretnék elérni az ország minden megyéjét – tájékoztatta az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján az MTI-t. Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány létrehozója elmondta, hogy próbajelleggel már zajlik a program, az ingyenes továbbképzésen több száz tanár vett részt. Az alapítvány emellett már megállapodást is kötött az ELTE Tanár Továbbképző Karával, így  a Belevalók Óvodai továbbképző program az intézmény hivatalos képzési programjának része lett.

Az alapítvány idei programja 2014 május 19-én kezdődik a már hagyományos Cseppont Patikahét melynek keretében a már megszokott vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérés mellett már eszköz-akció is várja az érdeklődőket az alapítvány logójával fémjelzett “egycseppes” patikákban.

Ismét elkezdődik az őszig tartó Egyszer Élünk Körút, az alapítvány ingyenes szűrőkörútja a legismertebb gasztro- és zenei fesztiválokon.

Idén immár harmadszor rendezik meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének közreműködésével. Ezúttal is csak egészséges tortareceptekkel lehet nevezni, azaz fehér liszt és cukor nélkül készült tortákkal.

MTI